Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 1. 2014,
15.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer

Četrtek, 23. 1. 2014, 15.26

8 let

Nadal drugi finalist OP Avstralije, Federer konkurenčen le v prvem nizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi igralec sveta Rafael Nadal je drugi finalist OP Avstralije, potem ko je v polfinalu v treh nizih premagal velikega tekmeca Rogerja Federerja. V finalu bo Španec igral s Stanislasem Wawrinko.

Že v uvodnem nizu smo bili priča atomskemu tenisu, potem ko sta glavna akterja na igrišču prikazala nekaj osupljiv točk, kar se spodobi za dva vrhunska igralca svetovnega tenisa. Že prve igre prvega niza so nakazale, da bo šlo v prvem nizu izjemno na tesno. Na koncu je odločala podaljšanja igra, kjer je imel bolj mirne živce Nadal. Podaljšani niz se je končal 7:4 v korist Španca, ki je povedel 1:0 v nizih. Prvi niz je trajal točno eno uro.

Rafael Nadal je po prvi igri drugega niza zahteval zdravniško pomoč. Kot je že nekaj časa znano, ima Španec na levi roki težave z žuljem. Moral je poiskati pomoč zdravnika, ki mu je na novo oskrbel rano.

Drugi niz je bil v znamenju Španca. Že v začetku drugega niza je Nadal vršil pritisk na servis Švicarja. To se mu je obrestovalo v šesti igri drugega niza, ko je Federerju odvzel servis in povedel s 4:2. Španec je imel že v peti igri tri žogice za odvzem servisa, a se je Federerju uspelo izvleči. Izkušeni Nadal vodstva ni izpustil iz rok in na koncu zasluženo slavil s 6:3.

Tretji, odločilni niz je bil pol preobratov. Že v tretji igri je prvi nosilec turnirja Federerju odvzel servis in kazalo je že, da se bliža konec dvoboja. A Švicar se ni dal. Takoj v naslednji igri je 32-letni teniški igralec odvzel servis Nadalu in izenačil na 2:2. Odločilna je bila sedma igra, ko je Španec znova dobil igro na nasprotnikov servis. Po tej igri je začel Federer vidno popuščati, to je Nadal s pridom izkoristil in se veselil zmage in finala OP Avstralije. Dvoboj se je končal po 2 urah in 26 minutah.

"Igrati proti Federerju je izjemen občutek. Velikokrat sva igrala pomembne dvoboje, lahko samo rečem, da je res velik igralec. Zagotovo sem v tem dvoboju igral svoj najboljši tenis na tem turnirju," je takoj po dvoboju povedal Nadal, ki je moral lani izpustiti turnir v Melbournu.

Ne spreglejte