Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
1. 2. 2015,
17.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković Andy Murray

Nedelja, 1. 2. 2015, 17.36

7 let, 12 mesecev

Na koncu mu je "zavezal kravato", zaželel lepo poroko in veliko otrok

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Srbski teniški igralec Novak Đoković, ki je še petič v svoji karieri osvojil OP Avstralije, je po drugem nizu doživljal pravo dramo.

Novak Đoković je še enkrat pokazal, zakaj je številka ena svetovnega tenisa. V velikem finalu se je že nekajkrat zdelo, da je v izgubljenem položaju. Predvsem v tretjem nizu, ko je zaostajal z 0:2, vendar se je srbski teniški igralec uspel vrniti. Še več, dvignil je svojo raven igre in tretji niz dobil s 6:3. V zadnjem, odločilnem nizu pa je Murryja pustil na ničli. To je za Noleta prva zmaga na turnirju za grand slam, odkar je postal oče. V tem slogu je začel tudi svoj govor na osrednjem igrišču Rod Laver, ko je najprej nekaj besed namenil svojemu nasprotniku. "Sprva bi Andyju rad čestital za lep dvoboj . Si izreden borec, čestital bi tudi tvoji ekipi in želim ti uspešno nadaljevanje sezone. Predvsem pa bi ti čestital za zaroko, želim ti lepo poroko in veliko otrok," je v šali povedal Beograjčan, vendar jasno je bilo,da Murrayju ni bilo do šaljivih čestitk.

Prva dva niza sta ga skoraj pokopala

Po dvoboju se je veliko ugibalo, ali je Novak nalašč zavlačeval dvoboj in s tem želel iz ritma spraviti nasprotnika, kar mu je do neke mere tudi uspelo."Prva dva niza sta trajala dve uri in pol, kar me je zelo utrudilo. Lahko ste videli, da sem imel krizo na koncu drugega in na začetku tretjega niza. Bil sem popolnoma izčrpan. Pozneje sem postal bolj agresiven v svoji igri, prihajal sem večkrat na mrežo in s tem krajšal točke. Upam, da so gledalci uživali v najini igri. Zase lahko rečem, da je bilo zelo težko," je povedal veliki zmagovalec, ki je pozneje zanikal, da bi imel med dvobojem krče.

"Ne, niso bili krči. Zdravniške pomoči nisem klical brez razloga. Bil sem slaboten. Dvajset minut sem imel krizo in iskreno, to se mi v karieri ni zgodilo prav pogosto. Že v finalu leta 2013 sem imel podobno situacijo, a sem se potem uspel vrniti. To me je držalo pokonci, zavedal pa sem se tudi pomembnosti dvoboja. Nisem obupal in nikoli ne želim obupati. Pozneje sem bolje začel udarjati žogico, izmenjave so bile krajše, s tem pa sem se vrnil nazaj v igro," je povedal Đoković, za katerega je doma navijal tudi njegov sin Stefan. To je za Srba osma lovorika na turnirjih za grand slam, na trdih podlagi pa je zmagal 38 turnirjev in je na tretjem mestu večne lestvice. Na prvem mestu je Roger Federer, ki jih ima 57, Andre Agassi pa se je ustavil pri številki 46.

Andy je bil jezen predvsem nase

27-letni Otočan ostaja pri dveh lovorikah za grand slam. Na OP Avstralije je v nedeljo igral že četrti finale, a vedno ostal praznih rok. Predvsem je bil jezen nase, potem ko je izgubil ritem igranja, ki ga je imel v uvodnih dveh nizih. "Tretji niz je bil katastrofalen. Dovolil sem se zmesti, ko je po dolgi izmenjavi točk Đoković nekajkrat padel na tla. Zdelo se je, kot da ima krče in zaradi tega mi je koncentracija nekoliko popustila. Razočaran sem nad tretjim nizom, ne nad četrtim. V zadnjem nizu je praktično vse zadeval, še posebej na koncu," je na novinarski konferenci povedal Škot.

Videti je, da je Andy v zadnjih dveh mesecih zelo napredoval v svoji igri. Veliko zaslug za to ima tudi njegova trenerka Amelie Mauresmo, ki je z njim od lanske sezone. "V zadnjih dveh mesecih sem imel veliko časa, da sva lahko z Amelie delala na igri, prav tako pa sem veliko delal tudi na fizični pripravi. Saj ste gledali moje dvoboje in lahko ocenite, koliko sem napredoval v zadnjih mesecih," je še sklenil šesti igralec sveta.

Ne spreglejte