Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 8. 2023,
12.03

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

Natisni članek

teniški globus ATP Carlos Alcaraz

Sobota, 5. 8. 2023, 12.03

9 mesecev, 2 tedna

Carlos Alcaraz opozarja svoje navijače

Najboljši igralec sveta opozarja svoje navijače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49
Carlos Alcaraz | Foto Reuters

Foto: Reuters

Carlos Alcaraz, prvi teniški igralec sveta, se je oglasil na družbenih omrežjih, potem ko so nekateri hoteli izkoristiti njegovo ime in se s tem okoristiti z denarjem.

Carlos Alcaraz je s svojimi zadnjimi izjemnimi uspehi na družbenih omrežjih dobil veliko novih sledilcev. Sploh po veliki zmagi v Wimbledonu, potem ko je 20-letnik po epskem dvoboju premagal Novaka Đokovića. Mladi Španec ima danes na Instagramu že skoraj štiri milijone sledilcev, kar je še vedno veliko manj od Srba, ki jih ima 13,4 milijona. Carlos Alcaraz, zapis | Foto: Instagram Foto: Instagram

Carlos Alcaraz je osvojil letošnji turnir v Wimbledonu. | Foto: Reuters Carlos Alcaraz je osvojil letošnji turnir v Wimbledonu. Foto: Reuters Nič nima s tem nagovarjanjem

Alcaraz je na družbenih omrežjih objavil fotografije s treninga, prav tako pa je svoje oboževalce opozoril na nepridiprave, ki se želijo na njegov račun okoristiti z denarjem.

"Opozorili so me, da so posamezniki, ki lažno trdijo, da me zastopajo, in navijačem ponujajo srečanje z menoj, če plačajo. S svojo ekipo nimam nič s tem nagovarjanjem, niti se ne udeležujem tovrstnih srečanj. Moji navijači so najboljši in žalosti me, da jih posamezniki želijo izkoristiti," je zapisal Alcaraz.

Emma Raducanu, mlada teniška zvezdnica, je bila žrtev podobnih prevar. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Emma Raducanu, mlada teniška zvezdnica, je bila žrtev podobnih prevar. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Še zdaleč ni edini

Mladi teniški zvezdnik pa še zdaleč ni edini, ki ga želijo izkoristiti na ta način. Tarča podobnih napadov je bila tudi Emma Raducanu, ko je leta 2021 zmagala na OP ZDA. Sploh se zdi, da se vsaka nova zvezdnica ali zvezdnik v tenisu spopada s tovrstnimi težavami.

Vsekakor se bo moral Alcaraz navaditi na vso pozornost, ki jo dobiva s svojimi uspehi. A nekateri so prepričani, da ima okrog sebe pravo ekipo in da ga bomo še kar nekaj časa spremljali na vrhu svetovnega tenisa.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković se je zapustil #video
Roger Federer
Sportal Rogerju Federerju je odleglo
Wimbledon Tomas Martin Etcheverry
Sportal Prvi nosilec v polfinalu Kitzbühela
Ne spreglejte