Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 1. 2022,
14.53

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

Jannik Sinner ATP Stefanos Cicipas Felix Auger Aliassime Danil Medvedjev OP Avstralije

Sreda, 26. 1. 2022, 14.53

2 leti, 2 meseca

OP Avstralije, ATP (10. dan)

Rus je pokazal, zakaj je drugi igralec sveta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,31
Daniil Medvedjev | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V četrtfinalu OP Avstralije sta na sporedu dva zanimiva dvoboja. Kot prva sta osrednje igrišče zasedla Jannik Sinner in Stefanos Cicipas. Dvoboj pa je presenetljivo gladko dobil Grk. V polfinale se je uvrstil še Daniil Medvedjev, potem ko je po napetem dvoboju in petih nizih na kolena spravil Felixa Augerja-Aliassima.

Iga Swiatek
Sportal Mladi Poljakinji pripadel triurni teniški maraton

Kanadčan zapravil veliko prednost

Zadnji četrtfinalni dvoboj sta igrala Daniil Medvedjev in Felix Auger-Aliassime. Sprva je že kazalo na veliko presenečenje, potem ko je Felix vodil z 2:0 v nizih. Imel je celo že žogico za zmago. A Medvedjev je v tem dvoboju še enkrat več dokazal, zakaj trenutno sodi med najboljše igralce sveta. Rus se je po velikem zaostanku vrnil ter zmagal z izidom 6:7 (4), 3:6, 7:6 (2), 7:5, 6:4. Dvoboj je trajal tri ure in 40 minut.

Felix Auger-Aliassime je zapravil veliko prednost. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Felix Auger-Aliassime je zapravil veliko prednost. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Prvi niz je odločila podaljšana igra

Igralca sta v prvem nizu od prve točke pokazala izjemen tenis. Izenačena sta bila vse do desete igre. V enajsti je prvi do "breaka" prišel Auger-Aliassime, ki je povedel s 6:5 in v naslednji igri serviral za prvi niz. Medvedjev se ni kar tako dal in v naslednji igri na servis Kanadčana izenačil na 6:6. Odločala je podaljšana igra. Tam je več zbranosti pokazal 21-letnik, ki je po uri in dveh minutah dobil prvi niz.

Daniil Medvedjev | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Odločilna druga igra drugega niza

V drugem nizu, ki je trajal 42 minut, je odločila že druga igra. Felix Auger-Aliassime je drugemu igralcu sveta vzel servis in povedel za 2:0. Trenutno deveti igralec sveta je to prednost ohranil vse do konca niza, izkoristil prvo žogico za drugi niz in zasluženo povedel z 2:0 v nizih.

Spodaj je ena od izjemnih točk, ki sta jih glavna akterja prikazala v drugem nizu.

Daniil Medvedjev je dobil tretji niz in ostal v igri. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Daniil Medvedjev je dobil tretji niz in ostal v igri. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Tretji niz se je končal v korist Rusa

V tretjem nizu smo lahko znova gledali izenačen dvoboj, potem ko nismo videli nobenega "breaka". Igralca sta dobila vse igre na svoj servis. Zato je tudi v tem nizu odločala podaljšana igra, ki jo je dobil 25-letni Rus in tako znižal zaostanek na 1:2. Tretji niz je trajal eno uro in eno minuto.

Napet tudi četrti niz, ki ga je ponovno dobil Medvedjev Felix Auger-Aliassime je imel že žogico za zmago, a je ni izkoristil. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Felix Auger-Aliassime je imel že žogico za zmago, a je ni izkoristil. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V deseti igri četrtega niza je imel Felix Auger-Aliassime že žogico za zmago, a mu je na servis Medvedjeva ni uspelo izkoristiti. Ruski igralec je v tistem trenutku zaigral najbolje. Izvlekel se je iz težav in izenačil na 5:5. Sledila je enajsta igra, ko je Medvedjev ponovno pritisnil na nasprotnika. Uspel mu je edini "break" v četrtem nizu, tako da je povedel s 6:5. Daniil ni izpustil te priložnosti ter četrti niz dobil s 7:5. S tem pa tudi je rezultat v nizih izenačil na 2:2.

Izkoristil je prvo žogico za zmago

Peti niz je Felix Auger-Aliassime začel zelo dobro, saj je prvo igro dobil brez težav. V naslednji igri si je mladi teniški igralec ustvaril celo že dve žogici za odvzem servisa. A hladnokrvni Rus se je še enkrat več izvlekel iz težav. Nasprotno, v naslednji igri je Augerju-Aliassimu odvzel servis in povedel s 3:1. V zadnji igri je imel Auger-Aliassime še možnost doseči preobrat. Na servis Rusa je vodil s 15:40. A že kot ničkolikokrat prej, je Medvedjev v najtežjih trenutkih igral najbolje. Izkoristil je prvo zaključno žogico in se na koncu po dobrih štirih urah zasluženo veselil uvrstitve v polfinale, kjer bo njegov nasprotnik Stefanos Cicipas.

Danil Medvedjev
Sportal Medvedev omenil Đokovića, nato ga je občinstvo izžvižgalo #video

Stefanos Cicipas | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Cicipas se je "sprehodil" do polfinala

Stefanos Cicipas, četrti nosilca turnirja, je tokrat igral proti 20-letnemu Italijanu Jannik Sinnerju. Deseti igralec sveta se tokrat ni upiral. Mnogi pa so pričakovali zelo izenačen dvoboj, a na koncu smo videli "sprehod" visokoraslega Grka, ki je za zmago potreboval le uro in 50 minut. Dvoboj se je na koncu končal z izidom 6:3, 6:4, 6:2.

 

OP Avstralije, četrtfinale

Stefanos Cicipas (Grč, 4) : Jannik Sinner (Ita, 11) 6:3, 6:4, 6:2
Danil Medvedjev (Rus, 2) : Felix Auger-Aliassime (Kan, 9) 6:7 (4), 3:6, 7:6 (2), 7:5, 6:4

Rafael Nadal
Sportal Nadal po več kot štirih urah le v polfinale, njegov nasprotnik bo Berrettini
Ne spreglejte