Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 1. 2022,
15.16

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

2

Natisni članek

OP Avstralije

Torek, 25. 1. 2022, 15.16

2 leti, 2 meseca

OP Avstralije, ATP (9. dan)

Nadal po več kot štirih urah le v polfinale, njegov nasprotnik bo Berrettini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

2

Rafael Nadal | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V torek sta na teniškem OP Avstralije na vrsti prva dva četrtfinalna obračuna. Najprej sta se na osrednjem igrišču pomerila Rafael Nadal in Denis Šapovalov. Dvoboj je po napetem dvoboju dobil Španec. Danes sta maratonski dvoboj igrala še Gael Monfils in Matteo Berrettini. Zmage se je po petih nizih veselil slednji.

Ash Barty
Sportal Znani prvi polfinalistki OP Avstralije, Bartyjeva spet suverena

Sprva je kazalo, da bo šlo gladko

Rafael Nadal je vse bližje rekordnemu 21. grand slamu, potem ko se je prebil do polfinala. Zdi se, da Španec iz dvoboja v dvoboj igra vse boljši tenis. Do četrtfinala ni imel težjega dela, v četrtfinalu pa mu je Denis Šapovalov povzročil kar nekaj sivih las. Dvoboj se je končal po petih nizih, končni izid pa je bil 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Sprava je kazalo, da bo Majorčan zlahka prišel do polfinala, saj je že povedel z 2:0 v nizih. A Kanadčanu se je uspelo vrniti in izenačiti na 2:2 v nizih. V zadnjem, petem nizu so vendarle prevladale izkušnje 35-letnega Nadala, ki je dvoboj dobil po štirih urah in desetih minutah.

Rafael Nadal | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nadal: Bil sem že povsem izmučen

"Pojma nimam, kako sem se rešil. Bil sem že povsem uničen, dan je bil dolg, vroč. Iskreno se v takšnih razmerah tu v zadnjih tednih nisem pripravljal. Sem pa imel na začetku petega niza kar nekaj sreče. Na srečo je dobro deloval tudi servis, sicer ne vem, kako bi se izvlekel," je po tekmi priznal Nadal.

"Imel sem nekaj priložnosti v tretjem nizu, potem pa sem se začel počutiti slabo. Presrečen sem, da sem tu znova v polfinalu. To je bil res dober test in verjamem, da bom pripravljen za petkov obračun. Hvaležen sem, da lahko še enkrat igram na areni Roda Laverja," je še dodal Španec.

Matteo Berrettini | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Drugi polfinalist je Italijan Berrettini

Drugi dvoboj polfinalni dvoboja sta igrala Gael Monfils in Matteo Berrettini. Tudi ta dvoboj se je zavlekel v peti niz in je trajal slabe štiri ure. Na koncu je igrišče z dvignjeno glavo zapustil Italijan Matteo Berrettini, ki je zmagal z izidom 6:4, 6:4, 3:6, 3:6, 6:2. Občinstvo je bil v tem dvoboj povesem na strani Francoza, a jim je Italijan po zadnji točki dejal, da jih ne sliši ...

Četrtfinale:
Rafael Nadal (Špa, 6) : Denis Šapovalov (Kan, 14) 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3
Matteo Berrettini (Ita, 7) : Gael Monfils (Fra, 17) 6:4, 6:4, 3:6, 3:6, 6:2

Felix Auger Aliassime
Sportal Mladi Kanadčan zaustavil razpoloženega Hrvata, naprej tudi Medvedev
Ne spreglejte