Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 1. 2022,
11.01

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

OP Avstralije

Torek, 25. 1. 2022, 11.01

2 leti, 3 mesece

OP Avstralije, WTA (9. dan)

Znani prvi polfinalistki OP Avstralije, Bartyjeva spet suverena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Ash Barty | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V ženskem delu OP Avstralije bosta na sporedu prva dva četrtfinalna dvoboja. Prvi se je že končal, potem ko je Američanka Madison Keys premagala Barboro Krejčikovo. Na osrednje igrišče je stopila tudi domačinka Ash Barty, ki je bila tudi v četrtfinalu zelo suverena.

Rafael Nadal
Sportal Nadal po več kot štirih urah le v polfinale, njegov nasprotnik bo Berrettini

Madison Keys je zmagala po dveh nizih. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Madison Keys je zmagala po dveh nizih. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Prvi četrtfinalni dvoboj sta igrali Čehinja Barbora Krejčikova in Američanka Madison Keys. Na koncu je zasluženo po dveh nizih slavila Keys. Dvoboj se je končal z izidom 6:3 in 6:2 in je trajal eno uro in 27 minut. Američanka je lani zmagala le enajst dvobojev, letos pa jo lahko gledamo v povsem drugačni luči. Madison Keys je priznala, da je imela lani nekaj težav z anksioznostjo, a jo je z novo miselnostjo premagala. To pa se občuti tudi na njeni igri.

Za Američanko je to peti polfinale na turnirjih za grand slam in prvi po letu 2018, ko je bila v polfinalu na OP ZDA. Njen najboljši rezultat na turnirjih velike četverice pa je finale iz leta 2017 na OP ZDA, ko jo je premagal njena dobra prijateljica Sloane Stephens.

"Mislim, da sem danes igrala zelo dobro tekmo. Vesela sem, da sem se po dolgem času uvrstila v polfinale," je po dvoboju povedala Američanka, ki meni, da je ključ v njeni igri osredotočenost.

Prva igralka sveta odpihnila Američanki

Avstralka Ash Barty je bila do osmine finala suverena v svojih predstavah. Nič drugače ni bilo tudi v četrtfinalu, kjer je po dveh nizih  premagala Američanko Jessica Pegulo, trenutno 21. igralka sveta. Prva igralka sveta je za zmago potrebovala le eno uro in sedem minut. Dvoboj se je končal z izidom 6:2, 6:0.

Enaindvajseta nosilka ni imela pravih možnosti proti razpoloženi 25-letnici iz Ipswicha v zvezni deželi Queensland. Prva igralka lestvice WTA, na vrhu je že 111. teden zapovrstjo, je z raznovrstno igro povsem razorožila dvakratno zaporedno udeleženko četrtfinala v Melbournu in po vodstvu s 3:2 nanizala devet iger zaporedoma.

Bartyjeva se je tako drugič uvrstila v polfinale domačega grand slama (2020), po dvoboju pa je bila prepoznavno skromna. "To je bilo kar solidno. Zelo sem uživala v dvoboju na osrednjem igrišču. Dobro sem servirala in lahko odigrala kar nekaj forehandov s sredine igrišča. Zdelo se mi je, da sem večino časa počela dobre stvari, narekovala ritem in se ne preveč ukvarjala s kakšnim zgrešenim udarcem," je dejala Avstralka, ki je v petih obračunih v Melbournu izgubila vsega 17 iger.

OP Avstralije, četrtfinale

Madison Keys (ZDA) : Barbora Krejčikova (Češ, 4) 6:3, 6:2;

Ashleigh Barty (Avs, 1) : Jessica Pegula (ZDA, 21) 6:2, 6:0.

Alize Cornet
Sportal Izkušena Francozinja po zmagi padla na kolena
Ne spreglejte