Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
9. 2. 2021,
13.51

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

Natisni članek

Viktorija Azarenka OP Avstralije

Torek, 9. 2. 2021, 13.51

3 leta, 2 meseca

Težave Viktorije Azarenke

"Če želijo določeni igralci govoriti o tem, potem naj"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45
Viktorija Azarenka | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

V torek smo na OP Avstralije videli nekaj skrb vzbujajočih prizorov. Eden izmed teh je bil pri Viktoriji Azarenki, dvakratni zmagovalki OP Avstralije, ki je sredi dvoboja obstala v bolečinah. Belorusinja ni bila prav nič navdušena nad tem, ko so jo vprašali, kaj se je dogajalo z njo.

Drugi dan OP Avstralije je bilo eno večjih presenečenj izpad Viktorije Azarenke, potem ko jo je uvodnem krogu premagala Američanka Jessica Pegula (7:5, 6:4). V drugem nizu je imela Pegula vodstvo 4:2, ko se je njena nasprotnica znašla v očitnih težavah.

Azarenka, ki je lani igrala v finali OP ZDA in potem izgubila proti Naomi Osaki, več kot očitno ni mogla nadaljevati z dvobojem. Bilo je tako hudo, da je v spremstvu zdravniške službe morala zapustiti igrišče. "Zelo težko diha in mislim, da se mora usesti. Videti je zelo omotična in to ni prvič, da nekaj takšnega vidimo v Avstraliji," je komentirala ena od strokovnih komentatork, ki ni bila prepričana, ali se bo Azarenka sploh vrnila na igrišče.

"Vseeno ne bi smelo biti obvezno, da ljudje govorijo o svojih zdravstvenih težavah." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Vseeno ne bi smelo biti obvezno, da ljudje govorijo o svojih zdravstvenih težavah." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ne razume, zakaj bi morala javnost vedeti določene stvari

K sreči je ena najboljših igralk lahko vrnila na igrišče, a ni imela pravih možnosti za napredovanje v drugi krog turnirja. Nekdanja prva igralka sveta po dvoboju ni želela razpravljati o njenem zdravstvenem stanju in meni, da bi morali spremeniti pravila.

"Resnično ne razumem pravila, zakaj mora nekdo, ki je bolan, poškodovan ali karkoli drugega, javnosti razlagati, kaj je narobe."

"Mislim, da bi morali to pravilo spremeniti. Če želijo določeni igralci govoriti o tem, potem naj govorijo. Vseeno ne bi smelo biti obvezno, da ljudje govorijo o svojih zdravstvenih težavah. Tudi zdravniki ne bi smeli razkriti nobenih informacije. Mislim, da bi morali ta pravila nekoliko prilagoditi," je bila jasna 31-letna teniška igralka.

Zaveda se, da bi lahko igrala veliko bolje

Razočarana je bila, ker ji ni uspelo pokazati tistega, česar je sposobna. Težko je to sprejela, ker se zaveda, da bi lahko igrala veliko bolje. "Ne bom sedela tukaj in se spraševala o tem, ali bi morala priti, ali ne. To je izguba časa. Prišla sem, in kar se je zgodilo, se je zgodilo. Danes sem tukaj. Izgubila sem dvoboj. Življenje gre dalje, in to je to."

Kaja Juvan
Sportal Juvanova po predaji Britanke napredovala, nervozna Keninova le do zmage
Rafael Nadal
Sportal Nadal nadigral Srba: To sem potreboval
Ne spreglejte