Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 3. 2018,
8.43

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,99

Natisni članek

Marija Šarapova WTA

Sobota, 10. 3. 2018, 8.43

6 let, 1 mesec

Marija Šarapova se razhaja, zahvalila se mu je za zvestobo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,99
Marija Šarapova | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Marija Šarapova je svetovno športno javnost obvestila, da se razhaja s svojim trenerjem, ki je bil, kot je sama dejala, v njenem življenju pomembna oseba. Kdo bo njen novi trener?

Petkratna zmagovalka turnirjev za grand slam Marija Šarapova se je odločila, da konča sodelovanje s svojim dolgoletnim trenerjem Svenom Groeneveldom. Bržkone je razlog za to njena slaba igra, potem ko se je na turnirju v Indian Wellsu presenetljivo poslovila že v prvem krogu. Šarapova je v petek dejala, da sta se s to odločitvijo strinjala oba.

Zahvalila se mu je za neverjetno zvestobo

"Po štirih uspešnih in zahtevnih letih skupnega sodelovanja bi se Svenu rada zahvalila za neverjetno zvestobo, delovno etiko in, kar je najbolj pomembno, prijateljstvo, ki sva si ga ustvarila in je preseglo profesionalno sodelovanje," je uvodoma povedala ena od najbolj prepoznavnih športnic na svetu in pozneje še dodala. "Čeprav sva se oba strinjala, da se najine poti razidejo, sem zares vesela, da je bil vodja moje ekipe in da me je spremljal."

Sven Groeneveld (levo) je s Šarapovo sodeloval štiri leta. | Foto: Guliverimage/Getty Images Sven Groeneveld (levo) je s Šarapovo sodeloval štiri leta. Foto: Guliverimage/Getty Images

Najbolj pridna in delovna igralka

Z lepimi besedami pa ni skoparil niti nizozemski trener, ki je že pred Šarapovo treniral velika imena svetovnega tenisa. "Marija je bila ena od najbolj pridnih in delovnih igralk, s katerimi sem delal. Njena moč in bojevit duh sta še vedno tisto, kar jo bo gnalo naprej. Kot igralko in osebo jo zelo spoštujem," je povedal 52-letni teniški strokovnjak.

Marija Šarapova | Foto: Reuters Foto: Reuters Že drugič zapored izpadla v prvem krogu

Nekdanja prva igralka sveta in dvakratna zmagovalka turnirja v Indian Wellsu je letos v uvodnem krogu izgubila proti najboljši japonski igralki Naomi Osaka (6:4, 6:4). To je bil za Rusinjo še en boleč poraz in še en dokaz, kako težko se je po daljši odsotnosti vrniti na najvišjo raven. Šarapova je leta 2016 padla na dopinškem testu in bila kaznovana s 15-mesečno prepovedjo igranja na turnirjih.

Indian Wells je bil že njen drugi zaporedni turnir, ko se je morala posloviti že v prvem krogu. Na OP Avstralije se je poslovila v tretjem krogu. Že zdaj se pojavljajo ugibanja, kdo bo novi trener visokorasle Šarapove.

Ne spreglejte