Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
2. 2. 2020,
15.38

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,56

3

Natisni članek

Novak Đoković OP Avstralije

Nedelja, 2. 2. 2020, 15.38

4 leta, 2 meseca

Novak Đoković po zmagi na OP Avstralije

Malo drugačen Đokovićev govor: V življenju so še pomembnejše stvari #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,56

3

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković je na OP Avstralije, teniškem turnirju za grand slam, zmagal še osmič. Ta zmaga je bila zanj še toliko bolj čustvena, saj je med turnirjem umrl njegov dober prijatelj in mentor Kobe Bryant. Novak po zmagi ni govoril samo o tenisu, ampak o stvareh, ki so v življenju še pomembnejše.

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković še osmič zmagal na OP Avstralije #video

"Želel bi povedati, da je to opomin za vse nas." | Foto: Gulliver/Getty Images "Želel bi povedati, da je to opomin za vse nas." Foto: Gulliver/Getty Images Tudi njega je pretresla novica

Še danes za nekdanjim košarkarjem Kobejem Bryantom žaluje svetovna športna javnost. Smrt nekdanjega vrhunskega košarkarja je med turnirjem pretresla tudi Novaka Đokovića, ki so ga po enem izmed prejšnjih dvobojev premagale solze. Kobe in Novak sta bila namreč dobra prijatelja. Beograjčan se je na svojega prijatelja spomnil tudi po svoji osmi zmagi na OP Avstralije.

"Na začetku leta 2020 so se zgodile nekatere strašne stvari. Veliki požari v Avstraliji, konflikti po vseh delih sveta. Ljudje umirajo vsak dan, a oseba, ki mi je bila zelo blizu in mi je bila kot mentor, je umrla skupaj s svojo hčerko," je uvodoma povedal Đoković in s tem imel v mislih Kobeja Bryanta. 

"Zavedati se moramo stvari, ki so dogajajo okoli nas"

"Želel bi povedati, da je to opomin za vse nas. Držati moramo skupaj bolj kot kadarkoli. Da smo s svojo družino, z ljudmi, ki nam veliko pomenijo in ki nas imajo radi. Seveda, to je profesionalni šport, tekmujemo drug proti drugemu in dajemo vse od sebe. A očitno je, da so v življenju še pomembnejše stvari. Pomembno je, da se moramo zavedati stvari, ki se dogajajo okoli nas," je po zmagi še povedal 32-letni Đoković, ki je med drugim tudi mož in oče dveh otrok.

Novak Đoković in Dominic Thiem | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković in Dominic Thiem Foto: Gulliver/Getty Images

Postal šele tretji igralec, ki mu je to uspelo

Novak Đoković je OP Avstralije osvojil še osmič v karieri, kar do zdaj ni uspelo še nikomur. Prav tako pa je postal šele tretji teniški igralec, ki je vsaj osemkrat zmagal na enem izmed turnirjev za grand slam. Daleč najboljši je Rafael Nadal, ki je na OP Francije slavil dvanajstkrat, medtem ko ima Roger Federer v Wimbledonu prav tako osem zmag.

Ne spreglejte