Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 8. 2021,
16.39

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

ATP Rafael Nadal Roger Federer Novak Đoković Laverjev pokal

Četrtek, 19. 8. 2021, 16.39

2 leti, 8 mesecev

Laverjev pokal 2021

Evropa prvič v zgodovini brez Đokovića, Nadala in Federerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Roger Federer Rafael Nadal Laverjev pokal | Evropska zasedba na letošnjem Laverjevem pokalu se bo nekoliko razlikovala od prejšnjih. | Foto Reuters

Evropska zasedba na letošnjem Laverjevem pokalu se bo nekoliko razlikovala od prejšnjih.

Foto: Reuters

Na teniškem Laverjevem pokalu letos ne bodo nastopili Srb Novak Đoković, Španec Rafael Nadal in Švicar Roger Federer, so organizatorji danes sporočili na družbenih omrežjih tekmovanja, na katerem se merita reprezentanci Evrope in preostalega sveta. Tekmovanje bo letos na sporedu v Bostonu med 24. in 26. avgustom.

Roger Federer
Sportal Nič kaj dobre napovedi za Rogerja Federerja

Tekmovanje, ki ga je v sodelovanju z Avstralsko teniško zvezo in brazilskim podjetnežem Jorgejem Paulom Lemannom ustanovil Roger Federer in ga poimenoval po nekdanjem velikanu avstralskega tenisa Rodu Laverju, bo tako prvič minilo brez udeležbe velike trojice.

Novak Đoković in Rafael Nadal se bosta po OP ZDA posvetila drugim ciljem, Federer pa je zaradi nove operacije kolena že končal letošnjo sezono.

Novak Đoković želi letos osvojiti še US Open in postati prvi teniški igralec v zgodovini po Rodu Laverju, ki je v enem letu dobil vse grand slam turnirje. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković želi letos osvojiti še US Open in postati prvi teniški igralec v zgodovini po Rodu Laverju, ki je v enem letu dobil vse grand slam turnirje. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Letos bodo moštvo Evrope, ki jo vodi nekdanji švedski zvezdnik Björn Borg, zastopali Grk Stefanos Cicipas, Nemec Alexander Zverev, Italijan Matteo Berrettini, Norvežan Casper Ruud ter Rusa Danil Medvedjev in Andrej Rubljov.

Ekipo nekdanjega ameriškega asa Johna McEnroeja pa sestavljata Kanadčana Denis Shapovalov in Felix Auger-Aliassime, Američana John Isner in Reilly Opelka ter Avstralec Nick Kyrgios in Argentinec Diego Schwartzman.

Doslej je to tekmovanje vselej pripadlo Evropejcem. Leta 2017 so v Pragi slavili s 15:9, leto kasneje v Chicagu s 13:8, pred dvema letoma pa v Ženevi s 13:11.

Prvič so nekakšno teniško različico golfskega Ryderjevega pokala izvedli leta 2017, lani pa je zaradi pandemije novega koronavirusa odpadel.

Naomi Osaka
Sportal Po psihičnih težavah vrhunske športnice: Samo, da zjutraj vstaneš, je že zmaga
Ne spreglejte