Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
13. 5. 2017,
10.42

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal Madrid

Sobota, 13. 5. 2017, 10.42

6 let, 6 mesecev

Lahko Đoković premaga Nadala z objemi in ljubeznijo?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković se bo v soboto popoldne (16.00) v polfinalu turnirja serije masters v Madridu pomeril z Rafaelom Nadalom. To bo njun jubilejni, 50. dvoboj. Ne glede na to, da Đoković trenutno ni v najboljši formi, lahko pričakujemo izjemno zanimiv dvoboj.

V novejši zgodovini tenisa še nobena igralca nista odigrala toliko medsebojnih dvobojev kot Srb in Španec. Po dozdajšnjih dvobojih Novak vodi s 26:23. Dobil je zadnjih sedem dvobojev, nazadnje pa sta igrala lani v Rimu, kjer je Beograjčan zmagal z izidom 7:5, 7:6. Bik z Majorke je Đokovića nazadnje na kolena spravil pred tremi leti v finalu OP Francije.

Srbski zvezdnik že skoraj leto dni išče pravo formo. | Foto: Reuters Srbski zvezdnik že skoraj leto dni išče pravo formo. Foto: Reuters Statistika je na strani Srba, a ...

Đoković, ki v Madridu brani lansko lovoriko, se je v polfinale prebil brez dvoboja, potem ko je Japonec Kei Nišikori predal dvoboj, medtem ko je Nadal v četrtfinalu premagal Belgijca Davida Goffina (7:6 (3), 6:4).

Čeprav je statistika na strani Srba, pa je tokratni favorit Rafa, ki je v vrhunski formi, Đoković pa že skoraj leto dni išče pravo formo, pred kratkim je razpustil tudi svojo celotno ekipo. Z njim sta ostala le še njegov mlajši brat Marko in zloglasni psihološki guru Pepe Imaz. Prav za zadnjega se je veliko govorilo, da je verjetno on krivec, da Novak ne igra na tako visoki ravni.

Novaka Đokovića v Madridu spremljata brat Marko in Pepe Imaz. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novaka Đokovića v Madridu spremljata brat Marko in Pepe Imaz. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Tenis in ljubezen z roko v roki"

Pepe je nekdaj bil teniški igralec, a v svoji karieri ni bil prav uspešen. Najvišja uvrstitev je bila 146. mesto na lestvici ATP.  Zdaj ima svojo teniško akademijo v Marbelli, kjer velikokrat trenira tudi Novak. "Iskreno, ne vem, kaj je to. Mnogi o meni in mojem delu govorijo vse mogoče stvari. Po drugi strani pa verjamem, da gresta tenis in ljubezen z roko v roki. Igrati z ljubeznijo pomeni, da spoštuješ sebe in druge," je povedal 42-letni Pepe.

Boris Becker je bil izjemno pomemben Boris Becker je bil po mnenju Španca zelo pomemben člen ekipe. | Foto: Guliverimage/Getty Images Boris Becker je bil po mnenju Španca zelo pomemben člen ekipe. Foto: Guliverimage/Getty Images

Mentalni trener pravi, da srbski teniški zvezdnik deluje po načinu "objem, ljubezen in Pepe Imaz. Način dela je isti kot pred štirimi leti. Novak je bil takrat najboljši in takšne želje ime tudi danes. Na tej poti so se določene stvari spremenile. Zapustil nas je Boris Becker, ki je bil izjemno pomemben. Novak je v tem času sprejel koncept objema, ljubezni in Pepeja Imaza. Seveda so obdobja, ko ne gre vse tako, kot je zamišljeno, ampak Novak ne odstopa. Posveča se reševanju težav," je za španske medije povedal Imaz, ki je med drugim razkril, da se z Novakom učita drug od drugega.

Ne spreglejte