Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 3. 2011,
22.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andy Murray trener Tim Henman

Sreda, 30. 3. 2011, 22.21

8 let

Kdo bo Murrayja popeljal do prvega grand slama?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Britanski teniški igralec Andy Murray je v torek prekinil sodelovanje s svojim trenerjem Alexom Corretjo. S kom bo zdaj sodeloval peti igralec sveta?

Murray je po treh letih končal sodelovanje z nekdanjim španskim igralcem Correttjo. V teniških krogih je zdaj eno najbolj vročih vprašanj, kdo bo pomagal 23-letnemu Škotu do prve zmage na enem izmed turnirjev velike četverice. Murray, od katerega britanska javnost nestrpno pričakuje, da svoji državi po več kot 70 letih pribori zmago na grand slamu, je na največjih turnirjih doslej trikrat pokleknil prav na zadnji stopnici.

V medijih se že pojavljajo imena za novega trenerja enega najboljših igralcev zadnjih let. Govorilo se je o Murrayjevem rojaku Timu Henmanu, ki se je v Wimbledonu večkrat prebil v polfinale, nikdar pa mu ni uspela povsem razveseliti britanskih teniških navijačev. A Henman je hitro demantiral govorice. "Sem velik Andyjev privrženec. Ne bom se izključil iz trenerske vloge nekoč v prihodnosti, vendar še ne sedaj," je zatrdil 36-letni Henman.

Nekdanji Murrayjev trener Brad Gilbert je prepričan, da bi bil Henman idealna izbira za najboljšega britanskega igralca, nič manj navdušen pa ni nekdanji "enfant terrible" moškega tenisa nad legendarnim Ivanom Lendlom, ki mu na začetku kariere prav tako ni šlo dobro od rok na turnirjih velike četverice. Američan češkega rodu je namreč izgubil prva štiri finala na turnirjih za grand slam, v nadaljevanju svoje kariere pa je na teh turnirjih zbral kar osem lovorik. Lendl sicer nima nobenih trenerskih izkušenj, kljub temu pa po mnenju Gilberta to ni nobena oteževalna okoliščina.

"Govorimo o zelo pametnem in inteligentnem človeku, ki ima neverjetno veliko izkušenj v tenisu, poleg tega pa ima za sabo podobno izkušnjo kot Andy, kar se tiče finalov na turnirjih za grand slam. Veliko ljudi ga spoštuje. On se ne bi nečesa lotil, če ne bi bil temeljit. Za to mesto ni veliko primernih kandidatov," je dejal Gilbert.

Za možnega trenerja Murraya, ki je presenetljivo izgubil uvodna dvoboja na turnirjih serije masters v Indian Wellsu in Miamiju, se pojavlja še nekaj imen, izmed katerih sta najbolj verjetna Avstralca Tony Roche in Darren Cahill.

Ne spreglejte