Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 4. 2012,
17.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Davisov pokal Blaž Kavčič Grega Žemlja

Petek, 6. 4. 2012, 17.40

8 let

Kavčič: Zelo sem zadovoljen s svojo igro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Zelo sem zadovoljen, še posebej, ker se še zdaleč nisem privadil na specifične razmere na visoki nadmorski višini," je po zmagi v Davisovem pokalu povedal Blaž Kavčič.

Po prvem dnevu dvoboja druge kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala med Južnoafriško republiko in Slovenijo je izid poravnan na 1:1. Najprej je Blaž Kavčič v štirih nizih premagal Ruana Roelofsa s 7:6 (4), 1:6, 1:6, 3:6, nato pa je moral Grega Žemlja priznati premoč Izaku van der Merweju, ki je slavil s 6:1, 3:6, 6:3, 6:4.

Blaž Kavčič je v prvi partiji stopil na igrišče kot nesporni favorit, saj je na lestvici ATP uvrščen več kot 250 mest pred svojim tekmecem. "Malce sem bil pod pritiskom, saj sem vedel, da ta dvoboj enostavno moram dobiti," je po zmagi priznal Kavčič. "Nasprotnik je prvi niz odigral fenomenalno, zadeval je nemogoče udarce in zasluženo povedel. A nato sem jaz dvignil raven svoje igre, pričel servirati zelo dobro, s tem se mi je odprl tudi 'return' in zadeva se je popolnoma obrnila. Zelo sem zadovoljen s svojo predstavo in zmago, še posebej, ker se še zdaleč nisem privadil na specifične razmere na visoki nadmorski višini v Johannesburgu," je po uvodnem obračunu dejal Blaž Kavčič.

Nato je na veliko sceno stopil Žemlja, na nasprotni strani mreže pa mu je - v odsotnosti Kevina Andersona in Rika De Voesta - stal v tem trenutku najboljši domači teniški igralec Izak van der Merwe, sicer 126. igralec na lestvici ATP. Dvoboj se ni razpletel po slovenskih željah, po njem pa je Graga Žemlja dejal: "Izak van der Merwe je dobro začel obračun. Nisem naredil veliko napak, res pa je, da sem nekoliko slabše serviral. V nadaljevanju je bila tekma odprta, a sem zapravil ogromno priložnosti za 'break', medtem ko jih Južnoafričan ni, kar je na koncu odločilo najin dvoboj."

Kapetan slovenske reprezentance Blaž Trupej je petkov razplet v Johannesburgu označil za realnega, nastopa Kavčiča in Žemlje pa je ocenil z naslednjimi besedami: "Kavčič je začel dokaj nervozno, po izgubljenem prvem nizu pa je v nadaljevanju vzpostavil ravnovesje in v dokaj zahtevnih in nenavadnih razmerah upravičil vlogo favorita. Žemlja je imel v drugem posamičnem obračunu ogromno priložnosti za 'break', od petnajstih pa je izkoristil zgolj eno. Prav to je na koncu naredilo razliko med njim in van der Merwejem."

V soboto bo na sporedu igra dvojic. Trupej se še ni odločil za dokončno slovensko kombinacijo, svojo odločitev bo sporočil tik pred začetkom dvoboja. Pod vprašajem je nastop Kavčiča, njegovo zdravstveno stanje namreč ni najboljše, v primeru dobrega počutja pa bo bržkone zagotovo zaigral v paru z Žemljo.

Ne spreglejte