Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 2. 2012,
20.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Davisov pokal Blaž Kavčič

Petek, 10. 2. 2012, 20.54

8 let

Kavčič se je ubranil "bombnih napadov", Trupej zadovoljen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenija po prvem dnevu dvoboja prvega kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala vodi z 2:0 proti Danski. Grega Žemlja in Blaž Kavčič upravičila velika pričakovanja.

Najboljša slovenska predstavnika Žemlja in Kavčič sta bila v petek proti Dancema velika favorita za zmago, čeprav je trda podlaga v velenjski Rdeči dvorani vlivala upanje tudi severnjakoma. A to ni očitno ni bilo osnovano, saj je Žemlja v prvem obračunu povsem potolkel veterana Kristiana Plessa (6:0, 6:1, 6:3), tudi Kavčič pa je bil v drugem prepričljivo boljši od neugodnega Frederika Nielsena (6:2, 6:4, 6:4), sicer danskega prvega loparja. Opozorila kapetana slovenske reprezentance Blaža Trupeja pred nepredvidljivostjo Skandinavcev so zalegla, kajti njegova varovanca sta bila ves čas stoodstotno zbrana in nista dopustila nikakršne možnosti za morebitno presenečenje.

Trupej še vedno trdi, da je to najtežji dvoboj

"Še vedno to trdim, da je to najtežji dvoboj za časa mojega mandata. 2:0 je rezultat, ki smo si ga želeli, je optimalen rezultat. Žemlje že dolgo časa nisem videl tako dobro igrati. Če odigra njegov varovanec takšno partijo, je lahko kapetan samo zadovoljen. Pless je igral solidno, sploh se je danes igral izvrsten tenis. Hvala bogu, da se je tako srečno izšlo. Nielsen je tip igralca, ki Kavčiču najmanj ustreza, brez ritma, popolnoma nepredvidljivo. Če se vmes zalomi, gremo lahko v tiste vode, kjer nočemo plavati. A še vedno nismo zmagali, z 2:0 še nobena ekipa še ni dobila dvoboja v Davisovem pokalu. Moramo dobiti še tretjo točko. Meni je vseeno, ali jo dobimo v soboto ali v nedeljo. Dancev še vedno ne bi odpisal. V tenisu je vse mogoče. Fante bom še naprej pripravljal, da se ne bodo zanašali eden na drugega," je prvi dan obračuna proti ekipi, ki je verjetno najslabša v prvi evroafriški skupini, povzel Trupej.

Kavčič ubranil napade neugodnega tekmeca

Po pričakovanju se je moral za točko bolj potruditi Kavčič, ki je stopil na igrišče, ko je Slovenija že vodila z 1:0. Nielsen je namreč najboljši danski igralec z napadalno in nepredvidljivo igro. Ta je delala "Kaljutu" predvsem v drugem nizu precej težav in kar dvakrat se je moral reševati, potem ko je zaostajal za brejk. A bil je boljši in bolje telesno pripraljen mož na igrišču. Svojo kondicijo je s pridom izkoristil in v ključnih trenutkih dobil nekaj spektakularnih točk s "pasing" udarci, ko ga nasprotnik že tako rekoč premagal. "Ko sva igrala daljše izmenjave, sem bil boljši. Ampak njegova napadalna igra mi ne ustreza. Sicer naredi veliko napak, a nato kar naenkrat začne zadevati. Ne glede na to, kako dober je bil moj drugi servis, je mimo mene priletela neubranljiva bomba. Nato je po slabem servisu zgrešil. Težko je igrati proti nasprotniku, ki tako niha. Odločitev je padla šele, ko sem dobil drugi niz, saj sem takrat vedel, da še treh nizov na taki ravni ne bo vzdržal," je strnil Blaž Kavčič.

V soboto je v velenjski Rdeči dvorani, kjer se je v petek zbralo do 500 gledalcev, na sporedu dvoboj dvojic, za katerega Trupej še ni določil postave. V nedeljo bosta na vrsti še zadnja posamična obračuna.

Ne spreglejte