Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 4. 2012,
10.52

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Blaž Kavčič Johannesburg

Sreda, 4. 4. 2012, 10.52

4 leta, 4 mesece

Kavčič o božanju levov in Braziliji (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najvišje uvrščeni slovenski teniški igralec Blaž Kavčič nam je zaupal, kaj se mu je najbolj vtisnilo v spomin ob prvem obisku Johannesburga. Po Davisovem pokalu se bo odpravil v Južno Ameriko.

Petindvajsetletni Ljubljančan letos ni prvič v Johannesburgu. V južnoafriškem velemestu, ki bo od petka do nedelje gostil dvoboj Davisovega pokala med JAR in Slovenijo, se je mudil že leta 2010. Takrat se je na ATP turnirju serije 250 prebil v drugi krog, kjer ga je izločil španski favorit Feliciano Lopez, slovenski ''mušketir'' pa si je poleg teniških izkušenj nabral še nekaj drugačnih. ''Takrat sem prvič v živo videl leve. Dobro, videl sem jih tudi v živalskem vrtu, a v Johannesburgu sem jih gledal neposredno iz avtomobila, z oddaljenosti enega metra in brez kletke. To je bilo nekaj posebnega. Tako kot biti v kletki samo z mladiči in jih božati. Na začetku čutiš res nekaj strahu ... Če bo priložnost, bom spet odpotoval na 'safari' in se malce družil z levi,'' je Blaž Kavčič zaupal Sportalu. Nadmorske višine, ki vlada v Johannesburgu (1.800 metrov), se je pred leti že navadil. ''Sprememba se opazi šele na igrišču. Po malce težji točki postaneš bolj zadihan in prideš težje do sape. Si bolj utrujen, na začetku tudi malce omotičen. So pa naša telesa navajena na marsikaj, tako da se bomo na to v dnevu, dveh prilagodili,'' je odvrnil 109. igralec sveta, ki je s treningi v JAR začel v nedeljo.

Po dvoboju Davisovega pokala, kjer se Sloveniji ponuja zgodovinska priložnost za največji dosežek v obdobju državne samostojnosti, saj bo gostovala pri močno oslabljeni JAR (manjkala bosta Anderson in de Voest), bo Kavčič skupaj s trenerjem (in kapetanom v državni reprezentanci) Blažem Trupejem odpotoval v Braziljo. Tam ga čakajo trije turnirji serije challenger, njegov cilj pa je, da si popravi izkupiček točk in uvrstitev na lestvici do te mere, da bi imel zagotoljen nastop v glavnem delu odprtega prvenstva Francije že neposredno. ''Lovim glavni turnir Roland Garros, po vrnitvi iz Brazilije pa imam v načrtu odigrati še turnirja v Rimu in Madridu,'' je razkril cilje za prihodnje mesece, ki bodo potekali na njegovi naljubši - peščeni podlagi. Na jugu Afrike bo nekoliko drugačna ...

Ne spreglejte