Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
18. 3. 2013,
21.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Blaž Kavčič Juan Martin del Potro

Ponedeljek, 18. 3. 2013, 21.05

8 let

Kavčič nima sreče: če zmaga, ga čaka del Potro

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po Indian Wellsu sledi še teniški spektakel na trdi podlagi na Floridi. Nastopili bodo kar trije slovenski mušketirji. Žreb jim je v prvem krogu namenil premagljive tekmece, nato pa ...

Drugi letošnji masters oziroma teniški turnir serije 1000 pod streho ne bo zbral vseh zvezdnikov. Roger Federer je že na začetku leta javil, da turnirja v Miamiju ni vključil v letni koledar, saj bo v skladu z leti in bolj zahtevnim prehodom na peščeni del sezone ubral nekaj več počitka kot sicer. Rafael Nadal, ki jo je ekspresno ucvrl na staro zmagovito pot, je odpovedal sodelovanje, saj se boji, da bi mu vnovičen zahteven ciklus na trdem betonu utrudil koleno. V Miamiju ne bosta nastopila tudi ''vroči'' Latvijec Ernests Gulbis (zanimivo je, da je kot prednostno nalogo izbral privajanje na pesek in dvoboj Davisovega pokala z Monakom) ter ameriški povratnik Mardy Fish. Vsi ostali že komaj čakajo na sredo, uradni začetek turnirja.

Žemlja s Špancem, Ljubljančana z Nemcema

V glavnem delu turnirja so trije Slovenci. Vsi, ki so uvrščeni med najboljšo stoterico na svetu. Najvišje uvrščeni Grega Žemlja, ki je zaradi zdravstvenih težav izpustil nastop v Indian Wellsu, a se že zavzeto pripravljal na napore na Floridi, se bo v prvem krogu pomeril s Špancem Robertom Bautisto Agutom. Če ga bo premagal, ga v nadaljevanju čaka 23. nosilec Nemec Florian Mayer, ki bo tako kot vsi postavljeni igralci oproščen nalog v uvodnem krogu. Blaž Kavčič bo v prvem nastopu po nekoliko ponesrečnem gostovanju v Sarajevu, kjer je pokleknil že v prvem krogu challengerja, prekrižal lopar z Nemcem Tobiasom Kamkejem, najnižje uvrščenim igralcem, ki se je uvrstil v glavni del turnirja brez kvalifikacij. Pred leti ga je ''Kaljut'' premagoval kot po tekočem traku, če ga bo tudi tokrat, se v drugem krogu obeta poslastica za slovenske ljubitelje rumene žogice, saj bo na drugi strani nihče drug kot Argentinec Juan Martin del Potro. ''Gavč'' s silovitim forhend udarcem, s katerim je v Indian Wellsu prisilil k predajo tako Andyja Murrayja in Novaka Đokovića, v finalu pa ni dosti manjkalo, da bi premagal še Nadala. ''Delpo'' je peti nosilec turnirja v Miamiju. Če sta se Žemlja in Kavčič znašla v zgornji polovici žreba, pa je Aljaž Bedene pristal v spodnji. Tam ga čaka stari znanec Benjamin Becker, ki mu je prekrižal načrte na OP Avstralije. Triindvajsetletni Ljubljančan, ki je nastopil že v Indian Wellsu, bi v primeru maščevanja v drugem krogu naletel na 16. nosilca Andreasa Seppija.

Masters v Miamiju se ponaša za razliko od tistega v Kaliforniji z nekoliko slabšim nagradnim skladom. Tako bo zmagovalec bogatejši le za 719.160 ameriških zelencev. ''Rafa'' jih je za nedeljsko zmago prejel okrogli milijon.

Ne spreglejte