Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 6. 2011,
9.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Blaž Kavčič Rafael Nadal

Sreda, 22. 6. 2011, 9.30

8 let

Kavčič: Ko pride Nadal, te vržejo z igrišča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Blaž Kavčič je drugo leto zapored izpadel v prvem krogu Wimbledona. Ljubljančan ni bil zadovoljen z igro, pritožil pa se je tudi nad organizacijo na najbolj slavnem turnirju na svetu.

Najboljši slovenski teniški igralec je dvoboj prvega kroga s Tobiasom Kamkejem odigral v dveh epizodah. V ponedeljek ju je pri izidu 6:3, 7:6 in 1:5 v korist Nemca prekinil dež, v torek pa sta vendarle lahko nemoteno zaključila obračun. Tudi drugi dan je bil Kamke, ki je v tretjem nizu celo uspel izenačiti rezultat na 5:5, boljši nasprotnik. Kavčič je sicer z brejkom v dvanajsti igri znižal rezultat, a je četrti niz gladko s 6:1 dobil 83. igralec sveta. "Že v ponedeljek sem slabo začel in nisem našel ritma. Nato sem v drugem nizu stopnjeval igro, a na žalost nisem izkoristil priložnosti v podaljšani igri, kar me je spravilo v težave. V tretjem nizu sem spet igral bolje, nasprotnik je bil nervozen, tako da sem začutil svojo priložnost. Na žalost pa je začelo deževati in dvoboj je bil prekinjen. V torek sem spet začel slabo in do konca nisem našel svoje prave igre," je bil tako nad igro kot nad rezultatom razočaran Blaž Kavčič.

Zaradi vetra je imel 74. igralec z lestvice ATP dosti težav s svojim začetnim udarcem, poleg tega pa je v prvem krogu naletel nasprotnika, ki mu za razliko od njega bolj ustreza igra na hitrejših podlagah. Kljub temu, da ga je letos že dvakrat premagal na peščeni podlagi, je bil tokrat Nemec zanj pretrd oreh. "Ob slabih pogojih pridejo do izraza napake v igri. Pri meni je to servis, na travi pa brez servisa ni mogoče dobro igrati," je priznal "Kaljut", glede svojega nasprotnika pa je dodal: "Velika razlika je med igro na travi in pesku. To je njegova najljubša in moja najslabša podlaga. Kamke igra močno z zadnje črte, kmalu po odboju udarja po žogi, točno tako, kot je treba na tej podlagi. Lani se je v Wimbledonu uvrstil v tretji krog, kar samo potrjujeje, da se tu dobro počuti. Kljub temu bi z dobro igro lahko zmagal, a sem bil preslab in rezultat je temu primeren."

Mama ob petih zjutraj v vrsto, da je dobila karto

Wimbledon je najbolj slaven turnir na svetu. Poznajo ga tudi tisti, ki jim beli šport ni blizu. Vendar s strani teniških igralcev po besedah Kavčiča to ni najbolj prijazno teniško tekmovanje. Še več, izmed vseh turnirjev velike četverice je ravno v tradicionalnem All England Clubu za njih najmanj poskrbljeno. "Zame je to najslabši grand slam, pa ne zato, ker tu ne dosegam dobrih rezultatov. Tu imajo svoj sistem, od katerega ne odstopajo. Za igralce, pa pustimo tiste najboljše, oni so deležni drugačnega tretmana, je najslabše poskrbljeno. Dobimo le tri akreditacije in eno karto. Če imaš še kakšnega sponzorja, je vse svoje spremljevalce nemogoče spraviti na igrišče. Moja mama je morala ob petih zjutraj v vrsto, da je dobila karto. Poleg tega so težave s prevozom, organizatorji te pripeljejo le sedem milj stran od igrišč, če greš miljo dlje, moraš zase poskrbeti sam," je potožil 24-letni Ljubljančan.

Tudi igralni pogoji v teniškem kompleksu v jugozahodnem delu Londona niso najboljši, predvsem pa so po besedah Kavčiča slabši kot na ostalih turnirjih velike četverice. "Trenirati se v Wimbledonu navadno ne da veliko. Deloma zaradi vremena, deloma zaradi pomanjkanja igrišč. Na tistih, na katerih so tekme, ne pustijo trenirati, na ostalih ni prostora za vse, tako da lahko dnevno treniraš le uro ali dve. To je zame, ki sem pripravljen na več, premalo. Če bi vprašali Nadala, bi vam verjetno odgovoril drugače, saj je za najboljše precej bolje poskrbljeno. Ko pride Nadal, te lahko vržejo z igrišča. Meni se sicer to ni zgodilo, so pa nekaterim drugim sredi treninga rekli, da morajo dol, ko je prišel Nadal. Tudi na ostalih turnirjih velike četverice je podobno, a razlika med tretmanom med najboljšimi in slabšimi je manjša," je dejal Kavčič.

V naslednjih tednih se bo Kavčič vrnil na peščeno podlago. Najprej si bo prvič v letu 2011 vzel daljši počitek, nato bo s slovensko reprezentanco zaigral v Davisovem pokalu, sledijo pa nastopi na turnirjih v Bastadu, Umagu in Hamburgu.

Ne spreglejte