Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 10. 2014,
12.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Caroline Wozniacki Agnieszka Radwanska Marija Šarapova Petra Kvitova Simona Halep Ana Ivanović Singapur

Četrtek, 23. 10. 2014, 12.43

8 let

Katarina Srebotnik do zmage v vsega devetih minutah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljša slovenska teniška igralka dvojic Katarina Srebotnik je uspešno začela nastope na sklepnem mastersu WTA v Singapurju.

Današnji uvodni dvoboj je v paru s Čehinjo Kveto Peschke dobila po vsega devetih minutah igre, saj sta prvi nosilki Italijanki Sara Errani in Roberta Vinci predali dvoboj pri izidu 2:1 v prvem nizu za slovensko-češki par.

Če Mariji Šarapovi kljub zmagi nad Agnieszko Radwansko ni uspelo priti v polfinale zaključnega teniškega turnirja v Singapurju, pa je svoje delo zanesljivo opravila Danka Caroline Wozniacki. Danka je v beli skupini s tremi zmagami končala na prvem mestu in se ob Radwanski prebila med najboljše štiri. Caroline Wozniacki je tretjo zmago dosegla proti tretjepostavljeni Čehinji Petri Kvitovi, končni izid je bil 6:2 in 6:3.

V prvem dvoboju dneva se je Marija Šarapova predčasno poslovila s sklepnega turnirja sezone, kljub zmagi s 7:5, 6:7 (4) in 6:2 nad Poljakinjo Agnieszko Radwansko. Ruska teniška zvezdnica, ki prebiva na Floridi, bi za napredovanje v polfinale sklepnega turnirja potrebovala gladko zmago brez izgubljenega niza, a se Radwanska ni kar tako predala in je dobila drugi niz, kar je pomenilo slovo Šarapove.

Razplet dvoboja Šarapova - Radwanska je hkrati pomenil zelo dobro vest za Američanko Sereno Williams, ki bo sezono, tako kot v letih 2002, 2009 in 2013, končala na prvem mestu svetovne lestvice WTA. Šarapova, druga igralka sveta, je pred dvobojem z Radwansko še imela hipotetične možnosti za prevzem položaja številke 1, a je bilo pri takšnem scenariju veliko preveč če-jev, da bi se tudi dejansko uresničil.

Med polfinalistke se je sicer iz rdeče skupine že uvrstila tudi Romunka Simona Halep, zadnjo potnico v četrtfinale pa bo dal današnji dvoboj med Halepovo in Srbkinjo Ano Ivanović. V primeru zmage srbske teniške igralke bo brez polfinala ostala Williamsova.

Američanka je komaj peta tenisačica v zgodovini, ki se lahko ponaša s takšnim podvigom. Tako kot Williamsova je štirikrat v svoji karieri prezimila povsem na vrhu lestvice WTA rojakinja Lindsay Davenport. Še vedno pa je neogrožen rekord Nemke Steffi Graf, ki je bila kar osemkrat številka ena ob koncu leta, nekdanja češkoslovaška tenisačica Martina Navratilova je bila sedemkrat številka ena ob koncu sezone, Američanka Chris Evert pa petkrat.

Ne spreglejte