Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 3. 2015,
15.10

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal Serena Williams

Četrtek, 19. 3. 2015, 15.10

8 let, 8 mesecev

Kanadčan pokvaril zabavo velike četverice, Williamsova predala dvoboj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Na turnirju v Indian Wellsu so v moški konkurenci znani polfinalni pari. Pri dekletih se bo veliki finale odvijal brez prve igralke sveta Serene Williams.

Zimzeleni Roger Federer, ki je v Indian Wellsu zmagal štirikrat, je v prvem četrtfinalu večera ekspresno premagal Tomaša Berdycha. Čeh proti Švicarju praktično ni imel nobenih možnosti, saj mu je ta v drugem nizu celo "zavezal kravato".

Do manjšega presenečenja je prišlo v zadnjem četrtfinalnem dvoboju, ko sta se udarila Kanadčan Miloš Raonić in tretji nosilec turnirja Miloš Raonić. Na koncu je po tesnem dvoboju zmagal Raonić in tako pokvaril zabavo velike četverice. Namreč, če bi zmagal Nadal, bi se ta v polfinalu pomeril z Rogerjem Federerjem. Kanadčan, ki ima črnogorske korenine, se je Špancu zelo dobro upiral tudi iz osnovne črte, dobro pa mu je šel od rok tudi servis, potem ko je Nadalu zabil devetnajst asov. Igralca sta na igrišču prebila natanko tri ure.

V moškem polfinalu se bosta tako najprej pomerila Novak Đoković in Andy Murray, za drugo finalno vstopnico pa se bosta udarila Roger Federer in Miloš Raonić.

Sereno Williams izdala poškodba kolena

V ženski konkurenci sta znani finalistki. V prvem polfinalu je srbska igralka Jelena Janković po treh nizih premagala Sabino Lisicki. Prva igralka sveta Serena Williams bi se morala v drugem polfinalu pomeriti s tretjo nosilko turnirja Simono Halep. Williamsova je morala zaradi poškodbe desnega kolena dvoboj odpovedati. Serena se je na turnir v Indian Wells vrnila po štirinajstih letih, a kot kaže, bo morala na svojo morebitno zmago počakati do naslednje sezone.

Ne spreglejte