Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
8. 2. 2019,
18.58

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59

Natisni članek

teniški globus Lleyton Hewitt Bernard Tomic

Petek, 8. 2. 2019, 18.58

5 let, 2 meseca

Kam to vodi? Priznal, da mu je grozil, a ne njegovi družini.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59
Bernard Tomic | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Pred časom je znova veliko prahu dvignil Bernard Tomic, avstralski teniški igralec, ki je priznal, da je grozil Lleytonu Hewittu, kapetanu avstralske ekipa za Davisov pokal. Tomic je pred dnevi v intervjuju razkril, da mu je grozil tudi Hewitt, ko je bil star šele 16 let.

Je Tomic to nalašč storil na OP Avstralije? "Čutil sem, da je bil takrat pravi čas, da povem te stvari." | Foto: Gulliver/Getty Images "Čutil sem, da je bil takrat pravi čas, da povem te stvari." Foto: Gulliver/Getty Images

Odnosi med Bernardom Tomicem in Lleytonom Hewittom so že nekaj časa močno skrhani. Vse skupaj je sodu zbilo dno na letošnjem OP Avstralije, ko je Tomic po porazu v uvodnem krogu izjavil, da Hewitta nihče ne mara in da ne bi smel opravljati tega dela. Številni menijo, da je to storil nalašč v tem času, ko ga je gledal ves teniški svet, a je te navedbe zavrnil. "Čutil sem, da je bil takrat pravi čas, da povem te stvari."

Hewitt, nekdanji prvi igralec sveta, mu ni ostal dolžan. Nekdanji prvi igralec sveta je namreč dejal, da je Tomic grozil njemu in njegovi družini in da ta, dokler bo on kapetan avstralske reprezentance, ne bo igral v Davisovem pokalu. Padale so torej težke besede in seveda se zgodba pri tem ni končala.

Odnosi med njima so že dolgo časa skrhani. | Foto: Gulliver/Getty Images Odnosi med njima so že dolgo časa skrhani. Foto: Gulliver/Getty Images

Lleyton Hewitt naj bi mu grozil v sobi

Žogico je pred dnevi vrnil 26-letni teniški igralec. Ta je skupaj z očetom Johnom Tomicem dal obsežen intervju za Channel 9. Tomic je pred leti veljal za izjemnega mladega talenta, zaradi njegove mladostne vihravosti in nepremišljenih dejanj pa se je kmalu oddaljil od svetovnega teniškega vrha. Tomic je bil namreč že 17. igralec sveta, danes pa je trenutno na 86. mestu lestvice ATP.

"Vsi vemo, kaj se je z menoj dogajalo v zadnjem desetletju, tega ne morem spremeniti. Naredil sem, kar sem naredil. Imel sem težave zunaj igrišč, aretirali so me, a kar je bilo, je bilo. Toda ta stvar je povsem nekaj drugega," je povedal Tomic in ob tem opozoril na dogodek iz leta 2010.

Hewitt naj bi takrat prišel v njegovo sobo in pritiskal nanj, da naj mu pove, kdo v avstralski zvezi je proti njemu. "Posedel me je in dejal: 'Jutri ne boš igral v Davisovem pokalu. Ne boš igral, dokler mi ne boš povedal.'"

John Tomic | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images "Kaj bi se zgodilo, če bi 16-letnika zaklenil v sobo in mu grozil?"

Craig Tiley, prvi mož avstralske zveze je dejal, da v letu 2010 niso bili seznanjeni s kakršnimkoli incidentom, kar je John Tomic, Bernardov oče, zavrnil in dejal, da so ga takrat ignorirali. Vseeno je treba povedati, da je tudi John pred leti povzročil incident, potem ko je fizično obračunal s Thomasom Drouettom, nekdanjim partnerjem pri treningih Bernarda Tomica, in bil tudi obsojen.

"Vprašam vas. Kaj bi se zgodilo, če bi 16-letnika zaklenil v sobo in mu grozil? Kaj bi se zgodilo? Zdaj bi bil že v zaporu. To je zelo, zelo velika grožnja. Imam čudovito deželo in močan zakon. Kdo je Lleyton Hewitt, kdo je on," je povedal John, Bernard je ob tem še dodal: "Mislim, da pustiš 15 ali 16 let starega otroka v sobi … 'Povej mi ali pa ne boš igral.' Bil sem prestrašen, nadlegoval me je. To je vse, kar lahko povem. Star sem bil 16 let, ko je bil v Melbournu Davisov pokal. Stojim za temi besedami, nadaljnje zadeve bodo še trajale."

 "Če prideš v bližino enega metra, te bom razbil."  | Foto: Gulliver/Getty Images "Če prideš v bližino enega metra, te bom razbil." Foto: Gulliver/Getty Images

Grozil mu je, ampak nikoli njegovi družini

In koliko je resnice v tem, da mu je Bernard grozil? V Nemčiji rojeni avstralski teniški igralec hrvaških korenin je to dejanje priznal, vendar nikoli ni grozil njegovi družini. "Napisal sem mu: 'Če prideš v bližino enega metra, te bom razbil.' On to ve. Stojim za tem, ampak nisem omenil družine," je dejal.

"Kako nizkoten moraš biti, da omenjaš družino, otroke in podobno?  Mislim, da je bila to ena od najbolj nizkotnih stvari, ki sem jih slišal od njega. Priznam, da sem mu grozil, vendar nikoli nisem grozil njegovi družini, ki nima s tem nič.  Da me je želel prikazati v tako slabi luči, je bil res nizek udarec," je še povedal Bernard Tomic. Ta je med intervjujem kar nekajkrat pomežiknil novinarki. Nad tem pa so se številni zgražali.

Aljaž Bedene, Miha Mlakar
Sportal Slovenci bodo v Davisovem pokalu igrali v Egiptu
Ne spreglejte