Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 2. 2017,
15.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Blaž Kavčič Grega Žemlja Blaž Trupej Davisov pokal

Torek, 7. 2. 2017, 15.31

6 let, 6 mesecev

DAVISOV POKAL

Kakšne so pobožne želje našega kapetana?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Blaž Trupej

Slovenska teniška reprezentanca se je v nedeljo uspešno prebila v drugi krog 2. evroafriške skupine, potem ko so z manjšimi težavami odpravili reprezentanco Monaka. Blaž Trupej, dolgoletni kapetan slovenske ekipe, pa že pogleduje proti Južni Afriki.

Trupej je po zmagi nad Monakom priznal, da je pričakoval lažjo zmago.  "Bilo je težje, kot smo pričakovali. Dejstvo je, da je dvoboje, kjer si absolutni favorit, zelo težko igrati," je uvodoma povedal Trupej, ki meni, da je šlo za precej neobičajen Davisov pokal.

Monačani niso imeli česa izgubiti

Pritisk dvoboja sta očitno čutila tudi naša igralca Blaž Kavčič in Grega Žemlja, saj sta se morala precej potruditi, da sta osvojila prvi točki. Predvsem pri Žemlji se je videlo, da mu manjka samozavesti. Žirovničan je namreč  do Davisovega pokala uspel zmagati le en dvoboj.

"Oba fanta v petkovem dvoboju nista igrala najbolje. Dvoboj dvojic je monaška dvojica odigrala presenetljivo dobro, ampak na koncu smo postavili piko na i." | Foto: "Oba fanta v petkovem dvoboju nista igrala najbolje. Dvoboj dvojic je monaška dvojica odigrala presenetljivo dobro, ampak na koncu smo postavili piko na i." "Oba fanta v petkovem dvoboju nista igrala najbolje. Dvoboj dvojic je monaška dvojica odigrala presenetljivo dobro, ampak na koncu smo postavili piko na i. To, po kar smo prišli v Maribor, smo tudi dobili, tako da kakšna globoka analiza ni potrebna," je povedal Trupej, ki meni, da so monaški igralci igrali nad svojimi sposobnostmi.

"Razlog zato je, da smo igrali na trdi podlagi. V dvorani več ali manj vsi dobro igrajo in igra se relativno hitro. Monačani niso imeli česa izgubiti in tudi niso velikokrat igrali proti tako visoko postavljenim igralcem. Igrali so lahko povsem neobremenjeno in dejstvo je, da je vedno zelo težko igrati srečanja proti tako nizko uvrščenim igralcem.

Blaž Trupej se zaveda, da jih v Južni Afriki čaka izredno težko gostovanje. | Foto: Blaž Trupej se zaveda, da jih v Južni Afriki čaka izredno težko gostovanje.

V Južni Afriki jih čaka izjemno težka naloga

Aprila slovenske fante v Južni Afriki čaka težko gostovanje. Leta 2012 je Slovenija tam že gostovala in izgubila (4:1). Takrat so bili slovenski igralci nekoliko višje uvrščeni kot zdaj, drugo vprašanje pa je, kdo od fantov bo na voljo. Dvoboji se igrajo na višini okrog 1500 metrov, kar predstavlja veliko težavo, predvsem za Grego Žemljo, ki je v takšnih pogojih vedno težko igral.

"Težava je v tem, da nas bodo zagotovo dali igrat na višino. Poleg tega imajo Južnoafričani kapetana Marcosa Ondruska, ki dobro pozna slovenske fante, saj je pred časom treniral nekdanjega slovenskega igralca Luko Gregorca. Imajo zelo dobrega igralca v dvojicah, tako da nas čaka zelo neugodno gostovanje. Mogoče nas pa bodo dali igrat v kakšno obmorsko letovišče, ampak to so le pobožne želje," je še povedal Trupej.

Ne spreglejte