Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
26. 6. 2020,
12.00

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

Natisni članek

Olga Danilović Goran Ivanišević Novak Đoković

Petek, 26. 6. 2020, 12.00

3 leta, 10 mesecev

Kakšne posledice bo nosil Đoković in kdo se mu je postavil v bran? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

1

Goran Ivanišević | Foto Reuters

Foto: Reuters

Iz dneva v dan se krešejo mnenja o zadarskem teniškem polomu, v katerega je močno vpleten tudi Novak Đoković. Nekateri Novaka močno obsojajo, drugi se mu postavljajo v bran. Med njimi je tudi Goran Ivanišević, njegov trener, ki bi po svoje rad videl, da Novaka odstavijo z mesta predsednika sveta igralcev ATP.

Goran Ivanišević
Sportal Okužen tudi Goran Ivanišević!

Res zaradi njih nabirajo politične točke?

Goran Ivanišević je že pred dnevi na nek način prevzel odgovornost za nastali položaj v Zadru, kjer je potekal Adria Tour. "Žal mi je za vse, ki so se okužili, in želim jim čimprejšnje okrevanje. Moti me samo to, da smo postali dežurni krivci za vse in da ljudje na račun nas zbirajo politične točke (na Hrvaškem bodo namreč 5. julija volitve, op. p.)," je pred dnevi za hrvaški RTL povedal Ivanišević, ki je bil direktor turnirja v Zadru.

Novak Đoković | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ivanišević bi si želel, da bi ga odstavili

Po svetovnih medijih se je začelo pisati oziroma ugibati, da bi lahko s to napako Đokovića odstavila z mesta predsednika sveta igralcev ATP. Dejstvo je, da je srbski zvezdnik s tem dal slab vzgled. Ivanišević meni, da njegov varovanec za te stvari porabi preveč energije in da ga napadejo, takoj ko imajo možnost.

"To je samo moje mišljenje. Če sem iskren, bi želel, da ga zamenjajo. Odkar je postal predsednik in karkoli naredi, nič ni prav. Napadajo ga takoj, ko imajo možnost. Zato porabi veliko energije, ker poskuša za vsakega narediti nekaj dobrega," je za Sportske Novosti povedal Ivanišević

Nihče nikogar ni silil, da sleče majico

Zmagovalec Wimbledona iz leta 2001 priznava, da zabave v Beogradu ne bi smelo biti, a ob tem dodaja, da je vsak igralec odgovoren zase in da nihče nikogar ni silil, da je na tej zabavi, da pleše ali sleče majico.

"Kako lahko nekdo reče, da je tam nastala okužba? Marco Panichi, Novakov kondicijski trener, ni bil na tej zabavi. Z njim sem bil v Beogradu dva tedna vsak dan. On je pozitiven, medtem ko sem bil jaz dvakrat negativen. Mi lahko to nekdo to razloži? Lahko je biti general po bitki. Zdaj so vsi pametni in napadajo Novaka. To je zdaj moderno, kot da so komaj čakali na napačno potezo. Poskušal je napraviti nekaj velikega, kar je imelo humanitarni namen, potem ko smo bili vsi tri mesece zaprti."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🤨🧐

A post shared by Olga Danilovic (@danilovicolga) on

Sporočilo 19-letnice: Hvala za tvoje zaupanje

Odkrito se mu je v bran postavila tudi Olga Danilović, mlada srbska teniška igralka, ki se počasi prebija v vrh svetovnega tenisa. Tudi ona je bila del Adria Toura in pred dneva dnevoma je tudi ona sporočila, da je negativna.

"Kot prvo želim članom tvoje družine, tvoje ekipe, Grigorju, Borni in vsem preostalim, ki bijejo bitko s covid-19, čimprejšnje ogrevanje. Želim se ti zahvaliti za povabilo, da sem bila lahko del humanitarnega projekta Adria Tour, in izkazanemu zaupanju, da je lahko moja prisotnost in igra doprinesla veličini dogodka in končnemu cilju. To je bil zbiranje sredstev za humanitarne namene," je uvodoma zapisala Olga, ki ve, da po tem nekatere stvari ne bodo enake.

"Predvsem bo enak seznam pravih prijateljev. Upam, da bom imela kmalu priložnost s tabo deliti igrišče, z najboljšim na svetu. Želim ti hitro okrevanje. Tvoja prijateljica Olga."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dragi Nole, Pre svega tebi,clanovima tvoje porodice,tvog tima, Grigoru,Borni i svima koji biju bitku sa Covid-19 zelim brz oporavak.Zelim da ti se zahvalim na pozivu da ucestvujem u humanitarnom projektu Adria Tour i ukazanom poverenju da moje prisustvo i igra mogu da doprinesu velicini dogadjaja i krajnjem cilju,a to je bilo prikupljanje sredstava u humanitarne svrhe. Na kraju nije ispalo onako kako smo svi zeleli ali takodje znam da smo se svi trudili da se pridrzavamo propisanih mera. Vec je receno,ali ponovicu,svaki gledalac je na ulazu dobijao masku i uputstva i mogao je dezinfikovati ruke na svakom koraku. Zato je ruzno prebacivati odgovornost na jednu osobu,svako je imao izbor da upotrebi tu masku ili cak i da ne dodje na turnir ako ne zeli! Zbog toga smo svi odgovorni,bas kao sto je i ceo svet odgovoran za sirenje pandemije. Bila sam svedok koliko se pre svih ti, nisi stedeo, da svakom klincu podelis osmeh i po koju lepu rec i da si imao strpljenja za svakoga. Ja sam mozda i prosla bolje sto nije svaki gledalac pozeleo da me dotakne kao bozanstvo,da me ponesto upita ili procita sta mi je posvetio. Ti si imao postovanja za svakoga ko ti se obratio. Grigor je u Beogradu zaista toplo docekan i on je to uzvratio svojom neposrednoscu i iskreno se nadam da ce mu uskoro biti bolje. A Borna je u Zadru bio pravi domacin svima nama bas kao i teniski savez Hrvatske i ostali igraci i svima zelim da se zahvalim na tome. Svi ucesnici, clanovi organizacije i gledaoci su prepoznali velicinu i dobrodusnost tvoje ideje da kroz ono sto najbolje radimo,a to je da igramo tenis,pomognemo onima kojima je to potrebno. Mi,kao profesionalni sportisti,navikli smo da poznajemo protivnika sa druge strane mreze,da znamo koja mu je taktika i da se sportski nadmecemo. Navikli smo na fer plej,a ovaj podmukli protivnik zaustavio je zivot cele planete,a samim tim i ucinio da je mnogo vecem broju ljudi potrebna pomoc. Zbog toga zelim da ponovim da mi je bila cast sto si me pozvao i verovao da zajedno mozemo da pomognemo ljudima koji su ugrozeni.Posle ovoga neke stvari nece biti isti,pre svega, veruj mi, spisak pravih prijatelja.

A post shared by Olga Danilovic (@danilovicolga) on

Srdjan Đoković, Dijana Đoković
Sportal Zdaj je za Đokovića vsega kriv on, a se mu ne bo pustil
Novak Đoković
Sportal Skesan Novak Đoković in kaj se dogaja z mamo Dražena Petrovića #video
Nikola Jokić
Sportal Panika v ligi NBA: po Đokoviću okužen še košarkarski zvezdnik Jokić
Ne spreglejte