Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 6. 2023,
17.50

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Wimbledon Kaja Juvan

Torek, 27. 6. 2023, 17.50

10 mesecev, 1 teden

Wimbledon, kvalifikacije

V Wimbledonu bomo gledali dvoboj Slovenk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Kaja Juvan Heather Watson Wimbledon | Foto Reuters

Foto: Reuters

Glavni del tretjega grand slama sezone se bo začel prihodnji ponedeljek. V tem tednu pred osrednjim dogajanjem na sveti travi potekajo kvalifikacije za uvrstitev v glavni del žreba v Wimbledonu. Od Slovenk sta bili v današnjem prvem krogu kvalifikacij uspešni Kaja Juvan in Tamara Zidanšek, ki se bosta v drugem krogu pomerili med sabo. Dalilo Jakupović pa je ustavila 19-letna Rusinja Erika Andrejeva.

Kaja Juvan, ki je pri 16 letih zmagala na mladinskem Wimbledonu med dvojicami in je trenutno 241. igralka sveta, je bila boljša od na papirju favoritke dvoboja, osem let starejše Madžarke Timee Babos (196.). Dvaindvajsetletna Ljubljančanka je slavila z 2:0 v nizih, prvi niz je osvojila s 6:2, drugega s 6:3.

Tamara Zidanšek | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tamara Zidanšek Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Tamara Zidanšek je potrebovala tri nize

V drugem krogu kvalifikacij se bo pomerila z reprezentančno prijateljico in partnerko Tamaro Zidanšek. Igralka iz Slovenskih Konjic, ki je na najnovejši svetovni ženski jakostni lestvici WTA izgubila tri mesta in je zdaj na 144. mestu, je kar dve uri in 18 minut potrebovala, da je premagala 21-letno igralko iz Rusije Darjo Astrahovo, 209. igralko sveta.

Dvoboj v korist trenutno najboljše Slovenke se je končal z 2:1 v nizih. Potem ko je ruska tekmica dobila prvi niz s 6:3, se je Zidanškova v naslednjih dveh zbrala in prvo oviro na poti do glavnega dela turnirja na sveti travi dobila z dvakrat 6:4.

Polona Hercog | Foto: Reuters Foto: Reuters Hercogova in Jakupovićeva sta se poslovili

V kvalifikacijah je nastopila tudi 32-letna slovenska veteranka Polona Hercog, nekdanja 35. igralka sveta, ki na lestvici WTA trenutno zaseda 850. mesto. Igrala je proti 23-letni Avstralki Jaimee Fourlis (169.), ki pa je bila s 6:3, 4:6, 6:3 premočna za slovensko povratnico na teniška igrišča.

Popoldne je svoj kvalifikacijski dvoboj odigrala še Dalila Jakupović, ki pa je morala priznati premoč 19-letni Rusinji Eriki Andrejevi.

Jakupovićeva je sicer dobila prvi niz s 6:3, nato pa ji je ruska najstnica vrnila z dvema zmagala s 6:4 in Slovenko izločila iz boja za nastop na sveti travi. 

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić navdušen nad Američanovo potezo v Wimbledonu
Iga Swiatek
Sportal Še teden do Wimbledona, Swiatek izgubila prvi niz

 

Ne spreglejte