Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 5. 2021,
18.08

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Novak Đoković Rafael Nadal Kaja Juvan OP Francije

Četrtek, 27. 5. 2021, 18.08

2 leti, 11 mesecev

žreb op francije

Juvanova ni imela sreče. Nadal in Đoković že v polfinalu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Kaja Juvan | Kaja Juvan se bo v prvem krogu OP Francije pomerila z branilko naslova Poljakinjo Igo Swiatek. | Foto Guliverimage

Kaja Juvan se bo v prvem krogu OP Francije pomerila z branilko naslova Poljakinjo Igo Swiatek.

Foto: Guliverimage

Organizatorji teniškega odprtega prvenstva Francije so opravili žreb, ki je določil, da bi se lahko branilec naslova, Španec Rafael Nadal, in številka ena lestvice ATP, Srb Novak Đoković, srečala že v polfinalu. Od Slovenk je imela najmanj sreče pri žrebu Kaja Juvan. V prvem krogu se bo pomerila z branilko naslova Poljakinjo Igo Swiatek.

Novak Đoković
Sportal Đoković zlahka prek četrtfinalne ovire

Juvanova (101. na lestvici WTA) in Swiatekova sta sicer stari znanki in dobri prijateljici, med drugim sta na olimpijskih igrah za mlade v Buenos Airesu v Argentini leta 2018 osvojili zlato kolajno v dvojicah.

Na turnirjih serije WTA sta se doslej pomerili enkrat, in sicer na začetku tega leta v avstralskem Melbournu. Na turnirju Gippsland Trophy je bila Poljakinja boljša z 2:6, 6:2, 6:1. Swiatekova je lani na Rolandu Garrosu osvojila turnir brez izgubljenega niza, v finalu pa je ugnala Američanko Sofio Kenin.

Zidanškova proti zmagovalki OP ZDA 2019

Žreb ni bil prizanesljiv niti do Tamare Zidanšek (85.). Konjičanka se bo v prvem krogu pomerila z zmagovalko OP ZDA leta 2019 Bianco Andreescu. Kanadčanka sicer ne slovi kot specialistka za peščeno podlago, obenem pa se v zadnjih sezonah ubada s številnimi poškodbami.

Žreb ni bil prizanesljiv niti do Tamare Zidanšek (85.). Konjičanka se bo v prvem krogu pomerila z zmagovalko OP ZDA leta 2019 Bianco Andreescu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Žreb ni bil prizanesljiv niti do Tamare Zidanšek (85.). Konjičanka se bo v prvem krogu pomerila z zmagovalko OP ZDA leta 2019 Bianco Andreescu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Proti eni izmed nosilk se bo pomerila še tretja Slovenka med posameznicami. Polona Hercog (73.) bo namreč izzvala 16. nosilko, Nizozemko Kiki Bertens. S slednjo sta doslej odigrali tri dvoboje, dvakrat pa je bila boljša Mariborčanka. Nazadnje sta se pomerili lani v Rimu, ko je Hercogova slavila s 6:4, 6:4.

Bedene proti Mannarinu

Od slovenskih predstavnikov je imel nastop v glavnem delu žreba zagotovljen Aljaž Bedene. Ljubljančan bo v prvem krogu prekrižal loparje z domačinom Adrianom Mannarinom. S slednjim ima sicer slabši izkupiček v medsebojnih obračunih, izgubil je zadnja dva dvoboja v Miamiju (2019) in Nottinghamu (2015), edini obračun na pesku pa je dobil, a ta zmaga sega v leto 2013 na turnir serije challenger v Rimu.

Aljaža Bedeneta v prvem krogu čaka Adrian Mannarin. | Foto: Guliverimage/Getty Images Aljaža Bedeneta v prvem krogu čaka Adrian Mannarin. Foto: Guliverimage/Getty Images

Polfinale - finale pred finalom?

Teniška javnost je pogledovala predvsem v zgornjo polovico moškega žreba, kjer je svoje mesto kot prvi nosilec zasedel Đoković. Že v polfinalu bi se zmagovalec OP Avstralije lahko srečal z Nadalom. Španec je namreč kot tretji nosilec, drugi Rus Danil Medvedjev je zasedel mesto v spodnji polovici, pristal v zgornji polovici. V prvem krogu se bo Srb pomeril z Američanom Tennysom Sandgrenom, Španec pa z Avstralcem Alexeijem Popyrinom.

Se bosta srečala v polfinalu? | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Se bosta srečala v polfinalu? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Morebitni četrtfinalni pari so sicer po uvrstitvah na lestvici Đoković - Federer, Nadal - Rubljov, Zverev - Thiem in Cicipas - Medvedjev (slednji še nikoli ni dobil posamičnega obračuna na Rolandu Garrosu).

V ženski konkurenci se bo prva nosilka Avstralka Ashleigh Barty pomerila z Američanko Bernardo Pera, 23-kratna zmagovalka turnirjev za grand slam, Američanka Serena Williams pa z Romunko Irina-Camelio Begu. Drugo nosilko in zmagovalko letošnjega OP Avstralije, Japonko Naomi Osaka, bo prav tako v prvem dvoboju izzvala Romunka, in sicer Patricia Maria Tig.

Morebitni četrtfinalni pari v ženski konkurenci so glede na uvrstitev na lestvici WTA Barty - Svitolina, Kenin - Swiatek, S. Williams - Sabalenka in Andreescu - Osaka.

Ne spreglejte