Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 9. 2016,
16.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

tenis Iva Majoli dolg

Torek, 27. 9. 2016, 16.50

6 let, 7 mesecev

Dolguje skoraj osem milijonov evrov

Iva Majoli v finančnih težavah, upnikom dolguje milijone evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Iva Majoli | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Po finančnih težavah slovitega hrvaškega teniškega igralca Gorana Ivaniševića se je v enakih težavah znašla tudi Iva Majoli. Zmagovalka Odprtega prvenstva Francije v Parizu iz leta 1997 upniku dolguje 59 milijonov kun (7,9 milijona evrov) in decembra je na sodišču razpisana obravnava o morebitnem stečajnem postopku njenega teniškega centra.

Trgovsko sodišče v Zagrebu, ki je že oktobra lani imenovalo stečajnega upravitelja teniškega centra Ive Majoli, je obravnavo o morebitni uvedbi stečajnega postopka sklicalo za 7. december.

Na decembrsko obravnavo sta poleg Ive Majoli-Marić povabljena tudi Stanislav in Drago Majoli, ki sta navedena kot direktorja njenega teniškega centra, obema pa jima je zagrebško trgovsko sodišče že naložilo, da predata dokumentacijo o svojih nepremičninah in premičninah ter finančnem stanju na bančnih računih.

Ne zmore poravnati dolga

Njen teniški center je v lanskem letu prijavil skoraj 4,5 milijona evrov izgube. | Foto: Reuters Njen teniški center je v lanskem letu prijavil skoraj 4,5 milijona evrov izgube. Foto: Reuters

Dozdajšnji postopki trgovskega sodišča so pokazali, da je Iva Majoli-Marić lastnica dveh stanovanj v Zagrebu v skupni vrednosti osem milijonov kun. Teniški center v elitni četrti v hrvaški prestolnici je vreden 21 milijonov kun, njena restavracija v Novem Vinodolskem pa 5,6 milijona kun.

Po do zdaj zbranih podatkih nekdanja hrvaška teniška zvezdnica ni sposobna poravnati kar 59 milijonov kun finančnega dolga do podjetja H-ABDUCO. Ob tem velja omeniti, da je - po podatkih hrvaške finančne agencije Fina - teniški center Ive Majoli v preteklem letu prijavil 33,3 milijona kun (4,5 milijona evrov) izgube, njegov skupni dolg pa znaša več kot 47,6 milijona kun.

Ne spreglejte