Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 3. 2015,
16.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roger Federer Rafael Nadal

Ponedeljek, 16. 3. 2015, 16.47

8 let

Italijanka šokirala Šarapovo, Federer se je oddolžil Italijanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Drugi nosilec turnirja v Indian Wellsu Roger Federer je brez težav odpravil Italijana Andreasa Seppija, uspešen je bil tudi Rafael Nadal. Presenetljivo se s turnirja poslavlja Marija Šarapova.

Roger Federer se je tokrat udaril z Italijanom Andreasom Seppijem, ki mu je na letošnjem OP Avstralije zadal boleč poraz. 33-letni Švicar je že pred dvobojem povedal, da se bo tokrat na dvoboj zelo dobro pripravil. In kot kaže, se je. Federer je dvoboj dobil po dveh nizih, za zmago pa je potreboval vsega eno uro in 23 minut.

Že pred tem je na igrišče stopil Rafael Nadal. Španec je domačina Donalda Younga odpravil z izidom 6:4, 6:2. V osmini finala ga čaka Francoz Gilles Simon.

Med dekleti je bila znova na delu prva igralka sveta Serena Williams. Američanka, ki se je v Indian Wells vrnila po štirinajstih letih, se je v osmini finala pomerila z rojakinjo Sloane Stephens. Dvoboj je po dobrih dveh urah dobila 33-letna Williamsova.

Za presenečenje dneva pa je poskrbela Flavia Pennetta. V osmini finala je izločila eno izmed glavnih favoritinj Marijo Šarapovo. Ruska igralka ni bila prava na igrišču, saj je v dvoboju storila 42 neizsiljenih napak, prav tako pa je zelo slabo servirala. Druga igralka sveta je naredila kar 11 dvojnih napak. Italijanka je tako še tretjič zapored premagala Šarapovo in se bo v četrtfinalu pomerila z Nemko Sabine Lisicki. Petnajsta nosilka je po odmevni zmagi igrišče zapustila v solzah. "Včasih moraš pač čustva dati iz sebe. Na igrišču tega ni lahko storiti. Trudila sem se biti mirna. Ko sem končala prvi niz, sem si rekla, da moram nekaj narediti, kričati ... Karkoli. Želela sem se osvežiti in se vrniti na igrišče," je pojasnila Pennetta.

Šarapova je na drugi strani povedala: "Nisem igrala svojega najboljšega tenisa. Toda bila sem konkurenčna, uspelo mi je kar nekaj dobrih stvari. Le v ključnih trenutkih mi ni uspelo dvigniti se na višjo raven."

Ne spreglejte