Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
26. 5. 2018,
18.40

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

2

Natisni članek

Ivanka Trump Serena Williams Marija Šarapova teniški globus

Sobota, 26. 5. 2018, 18.40

5 let, 11 mesecev

OP Francije

Hčerka prvega moža ZDA o Sereni Williams: To je smešno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,30

2

Ivanka Trump | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V zadnjih dneh se je veliko govorilo o Sereni Williams, eni od najboljših teniških igralk vse časov. Američanka se po daljši odsotnosti znova vrača na teniška igrišča. Veliko prahu je dvignila novica, da so se organizatorji turnirja OP Francije odločili, da Serena ne bo postavljena kot nosilka turnirja. Njej v bran sta se postavili Ivanka Trump in tudi Marija Šarapova, s katero sicer nista bili nikoli v najboljših odnosih.

Odzvala se je celo Ivanka Trump, hčerka predsednika ZDA Donalda Trumpa. Ta namreč meni, da bi moralo združenje WTA spremeniti pravila in Sereno Williams, ki se vrača po porodu, na prestižnem turnirju v Franciji postaviti kot nosilko. Preden se je Serena Williams zaradi poroda umaknila iz teniške turneje, je bila prva na svetovni lestvici. Letos na OP Francije pa prihaja šele kot 453. igralka sveta.

Serena Williams | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Nemudoma bi morali spremeniti pravilo

Ta odločitev je pri ženskah, teniških navijačih in hčerki prvega moža ZDA naletela na ostre kritike. "To je smešno. Serena Williams je izjemna športnica (najboljša vseh časov) in mama. Nobena oseba ne bi smela biti kaznovana, zato ker ima otroka. WTA bi moral nemudoma spremeniti to pravilo," je na Twitter zapisala Ivanka Trump.

Williamsova, ki je v svoji karieri dobila 23 turnirjev za grand slam, se je na turnejo vrnila marca in je do zdaj igrala na dveh turnirjih. V Indian Wellsu je dobila uvodna dva dvoboja, v tretjem krogu je morala priznati premoč svoji starejši sestri Venus Williams. Nato je nastopila še teden dni pozneje v Miamiju. Tam je kovčke pripravila po uvodnem krogu, so med drugim zapisali na dailymail.

Celo Marija Šarapova se je postavila v bran Sereni Williams. | Foto: Guliverimage/Getty Images Celo Marija Šarapova se je postavila v bran Sereni Williams. Foto: Guliverimage/Getty Images

In kaj pravi Marija Šarapova?

Ivanka Trump ni edina, ki se je postavila na stran 36-letne ameriške igralke, ki jo v teniški karavani zelo spoštujejo. Med njimi sta tudi Marija Šarapova, s katero se sicer nikoli nista najbolje razumeli, in trenutno prva igralka sveta, Romunka Simona Halep. Obe namreč menita, da bi morali spremeniti pravilo za igralke, ki se na teniško turnejo vračajo po porodu.

"Tenis je tako sebičen šport, vendar ko v vaše življenje pride otrok, izgubiš malo tega. Za tem imate v življenju nekaj bolj pomembnega. Torej seveda, zagotovo mislim, da bi morali spremeniti to pravilo," je na turnirju v Rimu povedala visokorasla Rusinja, ki je na OP Francije dvakrat zmagala. Letos je tam postavljena kot  28.  igralka.

"Po mojem mnenju bi morali zaščititi igralko, ki se vrača po porodu." | Foto: Reuters "Po mojem mnenju bi morali zaščititi igralko, ki se vrača po porodu." Foto: Reuters Tudi Halepova je na strani Serene Williams

Tudi Simona Halep je WTA pozvala k spremembi in povedala, da bi morale biti igralke, ki se vračajo po porodu, bolj zaščitene. "Povsem normalno je, da rodiš otroka in povsem normalno bi morala biti, da se zamrzne uvrstitev na lestvici. Drugi ljudje bodo odločili, ali bo nosilka turnirja, a po mojem mnenju bi morali zaščititi igralko, ki se vrača po porodu."

Serena Williams se bo v prvem krogu OP Francije igrala proti Čehinji Kristini Pliškovi, 70. igralki sveta. Igralki se do zdaj še nista pomerili.

Novak Đoković
Sportal "Novak Đoković še vedno ne uživa v tenisu"
Ne spreglejte