Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
18. 8. 2018,
14.58

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,71

1

Natisni članek

Cincinnati teniški globus Roger Federer

Sobota, 18. 8. 2018, 14.58

5 let, 8 mesecev

Tenis, Cincinnati

Sodnik razjezil Federerja: Ne govori mi, da je nisi slišal #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,71

1

Roger Federer je imel v petek naporen dan, potem ko je moral odigrati dva dvoboja. V četrtfinalnem dvoboju je igral proti rojaku Stanu Wawrinki, v napetem dvoboju ga je tudi premagal. Dvoboj je zaznamoval spor med Federerjem in Fergusom Murphyjem, glavnim sodnikom dvoboja.

Roger Federer v petek ni igral svojega najboljšega tenisa, kar se je poznalo tudi v njegovem razpoloženju. A dejstvo je, da se je Baselčanu v drugem nizu zgodila krivica, potem ko je glavni sodnik spregledal out, čeprav ga je stranska sodnica dosodila.

Prvi niz je po podaljšani igri dobil Stan Wawrinka, v tretji igri drugega niza pri izidu 30:0 je Federer prišel na mrežo, Stan je udaril kratko diagonalo, a je žogica več kot očitno pristala zunaj igrišča. Tako je videla tudi stranska sodnica, a je glavni sodnik dosodil točko Wawrinki ter rezultat 40:0. Na koncu je dobil igro Wawrnika (2:1), pri menjavi strani se Roger ustavil pri sodniku in mu povedal nekaj krepkih.

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images "Samo reci oprosti, prav!?"

"Moralo biti 30:15, rekla je, da je out," je pogovor začel Federer. Sodnik mu je odgovoril: "Roger, nič nisem slišal in dosodil sem 40:0. Žogica je bila na črti."

"Kako je nisi slišal. Če si gledal žogico, si jo lahko videl (sodnico, op. p.) Rekla je in tudi pokazala je (vidi se tudi na posnetku, op. p.). Ne govori mi, da je nisi slišal. Samo reci oprosti, prav," je bruhalo iz Federerja. Sodnik se mu je za svojo zmoto na koncu tudi opravičil.

Med Federerjem in Murphyjem to letos ni bil prvi spor. Med njima se je zaiskrilo že na OP Avstralije in v Indian Wellsu. Dvajsetkratni zmagovalec je na koncu premagal Wawrinko z izidom 6:7 (2), 7:6 (6) in 6:2. V nočnih urah bo Federer v polfinalu igral proti Davidu Goffinu.

Novak Đoković
Sportal V Cincinnatiju je bil naporen dan, v polfinalu tako Đoković kot Federer
Ne spreglejte