Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
22. 1. 2018,
15.53

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

OP Avstralije Gael Monfils novak đoković

Ponedeljek, 22. 1. 2018, 15.53

6 let, 3 mesece

OP Avstralije

Francoz je želel obračunati z gledalcem, nekateri pa so imeli težave z bananami #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Denis Shapovalov | Foto Twitter

Foto: Twitter

Za nami je prvi teden OP Avstralije, prvega grand slama v letošnji sezoni. V sedmih dneh smo videli veliko izjemnih obračunov, med dvoboji pa je bilo kar nekaj zanimivih situacij.

Igralci imajo na igrišču takšne in drugačne zahteve. Ljubitelji tenisa se bodo zagotovo spomnili, da si je Serena Williams sredi dvoboja zaželela kavo in jo tudi dobila. Iz prvega tedna v Melbournu smo nekaj zanimivih dogodkov izbrali tudi mi.

Na letošnjem OP Avstralije smo videli dva zelo zanimiva prizora, ki nista imela nobene zveze s teniško igro. Pravzaprav so bile kar dvakrat težava banane, ki jih igralci jejo med dvoboji. Prvi dan turnirja je teniška igralka CoCo Vandeweghe med odmorom zahtevala banane, a jih takrat ni bilo na igrišču. Odločila se je, da ne bo začela igrati, dokler ne dobi banan. Vandeweghejeva, ki je OP Avstralije končala že po prvem krogu, je zaradi tega dobila kazen.

Nikakor ni mogel olupiti banane

Na račun banan se je osmešil Kanadčan Denis Shapovalov. Ta si je na sredi tretjega niza zaželel banano, a je nikakor ni mogel olupiti. 18-letnik je zaradi jeze banano vrgel celo na tla. V četrtem poskusu mu je le uspelo in zato je tudi proslavil svoj "podvig".

Francoz še ni tako izgubil živcev

Jo-Wilfried Tsonga je v teniški karavani znan kot eden najbolj simpatičnih igralcev. Tokrat je pokazal, da lahko tudi on izgubi živce. Francoz je med dvobojem želel obračunati z enim izmed gledalcem, ki ga je ves čas provociral. V točki za niz mu je vpil, da je zdaj pod pritiskom. "Pripeljite mi ga dol, da obračunam z njim," je vpil Tsonga, ki je zaradi svojega obnašanja dobil opozorilo. "Počutil se je varnega, ker je bil na tribunah. Rekel sem mu: 'Pridi dol, da boš videl, ali čutiš pritisk ali ne,' je po dvoboju razlagal Tsonga.

"Lahko bi igral še dve uri, vseeno mi je"

V ponedeljek smo bili v osmini finala priča dveh senzacij. Za največjo je poskrbel šele 21-letni Korejec Hyeon Chung, ki je v osmini finala presenetil šestkratnega zmagovalca OP Avstralije Novaka Đokovića. Čeprav je Chung redkobeseden, je po koncu dvoboja pokazal, dakar kipi od samozavesti. Tretji, odločilni niz se je končal po podaljšani igri, a dvoboj bi se lahko obrnil drugače. "Mlajši sem kot Novak Đoković. Lahko bi igral še dve uri, tako da mi je vseeno," je takoj po dvoboju povedal Chung.

Američan, ki ima težave s svojim imenom

Za presenečenje v osmini finala je poskrbel tudi Tennys Sandgren. Ta je izločil petega nosilca Dominica Thiema. Američan je pred dnevi na novinarski konferenci razlagal, da ima velikokrat težave s svojim imenom, zato se včasih raje predstavi kar z drugim.

Đoković trpel kot že dolgo ne

Četrti dan OP Avstralije so se temperature v Melbournu povzpele do skoraj 40 stopinj Celzija. Najbolj sta jo občutila Novak Đoković in Gael Monfils. Ta je po tekmi razkril, da je 40 minut preživljal pravi pekel. "Bilo je težko. Zelo težko sem dihal. Mislim, da je bil to moj najtežji dvoboj," je po porazu razlagal Gael Monfils, ki je zahteval celo zdravniško pomoč.

Z njegovimi besedami se je strinjal tudi Novak Đoković. "Oba sva trpela na igrišču. Razmere na igrišču so bile brutalne. Vedel sem, da bo to velik izziv za oba."

Ne spreglejte