Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 9. 2014,
11.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Polona Hercog Katarina Srebotnik Rafael Nadal

Ponedeljek, 29. 9. 2014, 11.54

8 let

Fenomen Nadala: vrnil se je po skoraj stotih dneh in odpihnil Francoza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Polona Hercog pri posameznicah in Katarina Srebotnik v konkurenci ženskih dvojic sta izpadli na turnirju v Pekingu, po treh mesecih pa se je zmagoslavno na igrišče vrnil Rafael Nadal.

S turnirja serije WTA v Pekingu z nagradnim skladom 5,4 milijona dolarjev prihajajo slabe novice za slovenske ljubitelje tenisa. Polona Hercog je proti 12. nosilki Rusinji Jekatarini Makarovi izgubila s 5:7, 0:6. Triindvajsetletna Mariborčanka, ki se je v glavni del turnirja prebila skozi kvalifikacije in po uvodni zmagi proti Čehinji Karolini Pliškovi napredovala v 2. krog, je naletela na tršo nasprotnico, kateri v drugem nizu ni odvzela niti ene igre. Dvoboja je bilo konec po eni uri in 23 minutah.

Makarova se bo v osmini finala turnirja pomerila z Italijanko Roberto Vinci, ki je v 2. krogu izločila peto nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko s 6:4, 6:4.

Neuspešna je bila tudi Katarina Srebotnik v konkurenci ženskih dvojic. Slovensko-češka naveza, Velenjčanka se je povezala s Kveto Peschke, je v osmini finala morala priznati premoč tretjima nosilkama, avstralsko-hrvaški kombinaciji Jaroslava Gajdošova/Ajla Tomljanović, ki sta po eni uri in 12 minutah dvoboja slavili s 6:2, 3:6, 10:3.

Na turnirju od slovenske zasedbe ostaja le še Andreja Klepač, ki se bo v osmini finala turnirja dvojic v paru s Španko Silvio Soler-Espinosa pomerila s četrtima nosilka, ameriškim parom Rachel Kops-Jones/Abigail Spears.

Turnir v Pekingu je sicer največji v okviru azijske turneje, skupaj z moškim turnirjem se bodo igralci in igralke borili za čim večji delež 5,4 milijona dolarjev nagradnega sklada.

Španski velemojster se je vrnil po dobrih treh mesecih in navdušil

Nadal se je po več kot treh mesecih prisilnega počitka vrnil na teniška igrišča. Nazadnje je igral na turnirju za grand slam v Wimbledonu v začetku julija. Takrat je v osmini finala po štirih nizih izgubil proti Nicku Kyrgiosu. Pred turnirjem v Pekingu je sicer pred dnevi odigral ekshibicijski dvoboj v Kazahstanu, kjer je premagal Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja s 6:7 (2), 6:3, 6:4.

Danes je v prvem krogu Pekinga s 6:4 in 6:0 premagal Gasqueta. To je bil že 13. medsebojni obračun teh dveh igralcev, vedno pa je slavil Španec. Za zmago je potreboval vsega 78 minut. Drugi nosilec je izkoristil štiri od sedmih brejk priložnosti, osvojil pa je 73 odstotkov točk na svoj prvi servis. V drugem krogu se bo Nadal pomeril z nemškim kvalifikantom Petrom Gojowczykom, ki je danes v treh nizih ugnal Hrvata Iva Karlovića.

Prvič po odprtem prvenstvu ZDA je zaigral tudi prvi igralec sveta Novak Djoković. Srb je imel še manj dela kot Nadal. Španca Guillerma Garcio-Lopeza je po 63 minutah igre premagal s 6:2 in 6:1. Djoković bo v drugem krogu igral proti Kanadčanu Vaseku Pospisilu.

Za presenečenje dneva pa je na turnirju v Tokiu poskrbel domačin Tatsuma Ito. Igralec, ki na turnirju nastopa s povabilom organizatorja, je prvem krogu premagal prvega nosilca Stana Wawrinko. Četrti igralec sveta je klonil v dveh nizih. Bilo je 7:5 in 6:2 za 26-letnega Japonca.

Ne spreglejte