Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
11. 7. 2017,
19.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

Wimbledon Roger Federer

Torek, 11. 7. 2017, 19.30

6 let, 6 mesecev

Wimbledon

Federer priznal, da je bil presenečen

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50
Roger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

V ponedeljek so v osmini finala vsi največ pričakovali od dvoboja med Rogerjem Federerjem in Grigorjem Dimitrovom, videli pa so le enosmerni promet 35-letnega Švicarja.

V ponedeljek v popoldanskih urah sta se na osrednjem igrišču pomerila Roger Federer in Grigor Dimitrov. To je bil njun peti dvoboj in prvi na travi. Veliko ljubiteljev tenisa je pričakovalo enakovreden dvoboj, videli pa so prevlado Federerja, ki je na koncu slavil z izidom 6:4, 6:2 in 6:4. Dvoboj je trajal vsega eno uro in 41 minut.

Vesel je, da se mu je uspelo prebiti do četrtfinala. | Foto: Reuters Vesel je, da se mu je uspelo prebiti do četrtfinala. Foto: Reuters Ni pričakoval, da bo tako preprosto

Federer, ki na sveti travi lovi osmo lovoriko, do zdaj ni oddal še niti enega niza in ostaja eden izmed glavnih favoritov za zmago na najprestižnejšem teniškem turnirju. Nad rezultati je bil presenečen tudi sam.

"Na tem dvoboju sem se odlično počutil in nisem pričakoval, da bo šlo tako zlahka. Izpustil sem sezono na pesku, vendar za takšno zmago potrebuješ nekaj sreče in dober občutek. Dobro se gibam in navdušen sem, potem ko sem se uvrstil v četrtfinale. Naslednji dvoboj bo zelo težek," je priznal Baselčan, ki se bo v četrtfinalu pomeril s Kanadčanom Milošem Raonićem.

Upa, da se je oddolžil gledalcem na osrednjem igrišču. | Foto: Guliverimage/Getty Images Upa, da se je oddolžil gledalcem na osrednjem igrišču. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Upam, da sem jim vrnil"

V zadnjih dnevih je bilo veliko govora o tem, na katera igrišča so razporejeni najboljši igralci. Za izkušenega Federerja je igranje na osrednjem igrišču še vedno nekaj posebnega. "Še vedno se počutim privilegiranega, če igram na osrednjem igrišču. Tja bi lahko razporedili Rafo ali Đokovića ali katerikoli ženski dvoboj. Upam, da sem jim vrnil s tem, ko sem odigral tako dober dvoboj," je povedal 18-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

"Še vedno sem dovolj svež, saj še nisem odigral nobenega zares težkega dvoboja, vendar so po drugi strani na turnirju ostali sami najboljši igralci," je še povedal Roger.

Ne spreglejte