Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 1. 2014,
14.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rafael Nadal Grigor Dimitrov Roger Federer Andy Murray

Torek, 21. 1. 2014, 14.10

8 let

Federer po štirih nizih premagal Murrayja, v polfinalu ga čaka Nadal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi igralec sveta Rafael Nadal je v četrtfinalu premagal Bolgara Grigorja Dimitrova, drugi četrtfinalni dvoboj pa je dobil Roger Federer, ki je po štirih nizih premagal Andyja Murrayja.

Drugi četrtfinalni dvoboj je potekal med starima znancema Rogerjem Federerjem in Andyjem Murrayjem, ki je postavljen kot 4. nosilec turnirja.

Po prvem nizu sodeč je imel Roger svoj dan. Njegova igra je zgledala tako kot v njegovih najboljših časih, enostavno mu je upevalo vse. Prvi niz je Švicar dobil po vsega 31 minutah. V četrti igri prvega niza je Škotu uspel odvzeti servis. Te prednosti do konca prvega niza ni izpustil in tako zasluženo povedel z 1:0 v nizih. Prvi niz se je končal z izidom 6:3.

Drugi niz se je nadaljeval po ritmih Federerja, ki je Škotu v peti igri znova vzel servis. Murray je v nadaljevanju nudil močan odpor, vendar 32-letni Švicar, ki je imel tudi nekaj lepih potez na mreži, ni izpustil vodstva in tako povedel 2:0 v nizih.

Tretji niz je bil veliko bolj izenačen kot prva dva. Federer je v deveti igri tretjega niza znova uspel odvzeti servis in povedel s 5:4, tako da je v naslednji igri serviral za končno zmago. Murray se ni dal in izenačil na 5:5, pozneje je tretji niz odločila podaljšana igra, katero je dobil Škot z izidom 8:6 in znižal izid v nizih na 2:1.

Na koncu je odločal četrti niz. Odločilna je bila osma igra, ko je Federerju znova uspelo odvzeti servis Murrayju, ki se vrača po operaciji hrbta in bil zaradi tega kar nekaj časa odsoten z igrišč. Federer druge priložnosti za zmago ni izpustil in v četrtem nizu zmagal s 6:3.

V petek se tako obeta finale pred finalom, ko se bosta v polfinalu pomerila Roger Federer in Rafael Nadal.

Nadal v štirih nizih strl odpor Dimitrova

Rafael Nadal, ki je turnir v Melbournu dobil leta 2009, je tokrat v četrtfinalu igral proti izbrancu Marije Šarapove Grigorju Dimitrovu. Na koncu se je zmage veselil Nadal, ki je odpor Bolgara strl po štirih nizih, drugi in tretji niz sta se končala šele po podaljšani igri.

Prvi niz je dobil dobil Bolgar, ki je Nadalu servis vzel že v drugi igri in tako prednost obdržal do konca prvega niza, ki se je končal s 6:3.

Drugi niz je bil bolj izenačen. Tokrat je v drugi igri svoj servis izgubil Dimitrov, tako da je Nadal povedel z 2:0. Dimitrov se ni pustil zmesti in tako že v tretji igri drugega niza odvzel servis Nadalu in znižal izid na 2:1. Drugi niz, ki je trajal eno uro in osem minut, je odločala podaljšana igra, kjer je več zbranosti pokazal Španec in izenačil na 1:1 v nizih. V tretjem nizu smo bili spet priča izrednemu tenisu, kjer je bilo mogoče videti mnogo lepih potez tako z ene kot tudi z druge strani. Tudi v tretjem nizu je odločala podaljšana igra. Ko je že kazalo, da bo Nadal zlahka dobil podaljšano igro, se je Dimitrov uspel vrniti in v podaljšani igri celo povedel s 6:5, vendar so znova odločale izkušnje. Bolgar je ob koncu naredil nekaj nepotrebnih napak in izgubil s 7:9.

Zadnji, četrti niz je bil v znamenju Nadala, potem ko je Dimitrovu dvakrat vzel servis. Nadal je izkoristil četrto zaključno žogico in se zasluženo veselil svojega četrtega polfinala na OP Avstralije. Dvoboj je bil kar dolg, saj je trajal 3 ure in 42 minut.

Ne spreglejte