Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
16. 11. 2018,
9.55

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

Natisni članek

Roger Federer

Petek, 16. 11. 2018, 9.55

5 let, 5 mesecev

Federer o privilegijih: Zdaj lahko odidem skozi vrata

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97
Roger Federer | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Roger Federer se je na finalnem turnirju v Londonu uvrstil v polfinale, potem ko je v četrtek premagal Kevina Andersona. Švicar je razkril, da noče razmišljati o svoji stoti turnirski zmagi, prav tako pa je spregovorili o privilegijih, ki jih imajo teniški igralci.

Roger Federer
Sportal Federer se je rešil, v polfinale tudi Anderson

"Nihče mi ne more preprečiti tega"

V tem tednu je nekaj igralcev, med njimi tudi Novak Đoković in Aleksander Zverev, govorilo o izčrpanosti. Nemec je izjavil, da je že kar "smešno", kako dolga je sezona. O tem je v četrtek spregovoril tudi Federer, ki že nekaj časa previdno izbira turnirje. V zadnjih dveh letih je izpustil sezono na pesku.

"Ena izmed možnosti je, da se igralec in ekipa zmenita, kaj so prioritete in koliko telo in glava zdržita in koliko lahko igralec potuje. Dobra stvar teniških igralcev je, da niso v lasti kluba. Zdaj lahko odidem skozi vrata in grem na počitnice, če želim. Nihče mi ne more preprečiti tega. To je velik privilegij, ki ga imajo teniški igralci," je razkril eden najboljših igralcev vseh časov.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

O stotici ne razmišlja, saj bi lahko znorel

Na začetku tedna Rogerju Federerju ni kazalo najbolje, potem ko je izgubil uvodni dvoboj proti Keiu Nišikoriju. Švicarju se je v nadaljevanju turnirja uspelo zbrati, zmagal je na dveh naslednjih dvobojih in osvojil prvo mesto v svoji skupini. S tem pa se je po vsej verjetnosti v polfinalu izognil Novaku Đokoviću. Federer je tako le še dve zmagi oddaljen od stotega osvojenega turnirja serije ATP.

"Osebno še vedno ne razmišljam o stotici in ne bom si dopustil, da mi to pride v glavo. Od navdušenja bi lahko znorel in lahko bi čutil še dodaten pritisk. Dokler bo Novak na turnirju, namreč spet igra zelo dober tenis, vsekakor ne bo lahko. Ne vem, kdo bo moj naslednji nasprotnik. Lahko bi bil tudi Novak, ampak dvomim, da bo tako," je realen Švicar, ki je zadovoljen, da se mu je uspelo uvrstiti v polfinale.

Roger Federer | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Energije ima še dovolj

Dvajsetkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je vesel, da mu je v naslednjih dveh dvobojih uspelo dvigniti raven svojega tenisa. Federer ima na finalnem turnirju izjemen izkupiček. V 16 poskusih se je 15-krat prebil v polfinale, od tega mu je uspelo šestkrat zmagati na tem prestižnem turnirju. Takoj po dvoboju z Andersonom je 37-letni teniški igralec povedal, da ima še dovolj energije za naslednji dvoboj.

"Ne glede na številke mislim, da je to izjemen turnir za igralce. Lahko govorim le zase, ampak zelo rad sem del tega turnirja. Vedno poskušam imeti takšen ritem, da mi ostane nekaj energije za ta teden. Vesel sem, da je še en tako uspešen teden. Še pred 72 urami ni bilo videti tako, ampak se mi je uspelo vrniti in odigrati dober tenis."

Roger Federer
Sportal Roger Federer odgovoril na kritike: Da smo si na jasnem
Ne spreglejte