Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 8. 2012,
11.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

OP ZDA Roger Federer Andy Roddick

Četrtek, 30. 8. 2012, 11.51

8 let

Federer gladko naprej, šokanten izpad Tsongaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Četrti dan OP ZDA Roger Federer ni imel nobenih težav pri napredovanju v tretji krog. Jo-Wilfried Tsonga je presenetljivo izgubil z Martinom Kližanom. Andy Roddick je napovedal konec kariere.

Četrti dan v Flushing Meadowsu se je začel s šokantnim izpadom petega nosilca Francoza Jo-Wilfrieda Tsonga. S 6:4, 1:6, 6:1 in 6:3 ga je izločil 52. z lestvice ATP Martin Kližan s Slovaške. Tako slabo Tsonga ni igral že leta. "Nisem mogel zadeti žogice tako močno, da bi sploh lahko ogrozil nasprotnika. Ne vem, zakaj sem bil tak. Včasih se zgodi tudi to. Ne vem. To je tenis. Igramo vsak dan. Nisem stroj. Včasih sem pač utrujen, včasih pa sem v formi. Tako pač je," je razlagal Tsonga. Za 23-letnega Kližana je to seveda največji skalp v karieri. "Super se počutim. Čutil nisem nobenega pritiska. Če bi izgubil, bi izgubil proti odličnemu igralcu. A sem zmagal in sem zelo vesel. Še toliko več mi pomeni ta zmaga, ker sem prvič premagal igralca iz prve deseterice."

Kmalu po tem dvoboju je sledilo novo presenečenje, tokrat na novinarski konferenci. Američan Andy Roddick je oznanil, da po koncu OP ZDA pri 30 letih končuje kariero. Že po Wimbledonu je začutil, da so mu šteti dnevi, je priznal. "Čutim, da je čas. Vedno sem si želel končati na tem turnirju." Morda se njegova kariera končna že v petek, ko ga čaka neugodni Avstralec Bernard Tomic. Vseeno so imeli domači navijači razlog za veselje. Po izjemnemu preobratu (po zaostanku z 0:2 v nizih) je Rusa Nikolaja Davidenka s 4:6, 7:6, 6:2, 6:1 in 6:2 izločil Američan Mardy Fish.

Po pričakovanjih pa se je razpletel dvoboj prvega nosilca Švicarja Rogerja Federerja. Od prve do zadnje igre je dominiral Nemca Bjorna Phauja in v tretji krog zadnjega letošnjega grand slama napredoval s 6:2, 6:3 in 6:2. Petkratni zmagovalec New Yorka je udaril 15 asov in kar 44 "winnerjev". Za zmago je potreboval le 90 minut. "Užival sem. To je bil dober dvoboj." Pohvaliti pa je znal tudi nasprotnika: "Bjorn je imel nekaj odličnih udarcev. Njegov 'backhand' je bil noro dober." Phau, 83. na lestvici ATP, je nekoč veljal za najhitrejšega igralca na turneji.

Ne spreglejte