SiolNET. Sportal Tenis
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Policijska preiskava zaradi nameščanja rezultatov

FBI in policisti preiskujejo 135 teniških igralcev, med njimi tudi znano ime

0,21

termometer

Evro denar evri
Preiskuje se na stotine majhnih stav. Foto: Getty Images

Več kot 135 poklicnih teniških igralcev, med njimi tudi en, ki je uvrščen med prvih trideset na svetu, so del policijske preiskave zaradi nameščanja rezultatov. Po poročanju dnevnega časnika Die Welt ter televizijske postaje ZDF v več evropskih državah potekajo preiskave, ki jih vodi ameriški FBI in policije različnih evropskih držav.

Med vpletenimi je tudi igralec, ki je trenutno uvrščen med prvih trideset na lestvici ATP in je v karieri osvojil že tri turnirje ATP.

"Govorimo o armenski stavniški mafiji, ki ima lovke razpredene po vsej Evropi in ki se je zadeve lotila zelo megalomansko," je dejal belgijski državni tožilec Eric Bisschop. Dodal je, da je v preiskavi na stotine majhnih stav, ki pa so v skupnem številu prinesle več tisoč evrov dobička.

ZDF in Die Welt sta govorila tudi z nekdanjih argentinskim igralcem Marcom Trungellitijem, ki je deloval kot ovaduh in ki je bil po njegovih besedah večkrat kontaktiran s strani mafijske združbe.

"Med prvih petdeset na svetu je več igralcev, ki sodelujejo pri prirejanju rezultatov. To se dogaja na vseh ravneh turnirjev," je dejal Trungelliti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin