Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2011,
17.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Novak Đoković

Torek, 10. 5. 2011, 17.17

8 let

Đoković: Takšne serije zmag nisem pričakoval

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novak Đoković je po neverjetni seriji 32 zaporednih zmag na začetku leta 2011 prepričljivo najboljši teniški igralec v tem trenutku. Med drugim je spremenil miselnost in izboljšal začetni udarec.

Trenutno je skoraj 24-letni Srb še vedno drugi na lestvici ATP, že konec tedna pa lahko na turnirju v Rimu prvič v karieri postane prvi teniški igralec sveta. V zadnjih mesecih je uspel izničiti velikanski zaostanek za Rafelom Nadalom, potem ko je v seriji premagoval tako Španca kot tudi zdaj tretjega igralca sveta Rogerja Federerja. "Za mano je nekaj najboljših mesecev v karieri. Živim svoje sanje. Imam serijo zmag, kakršne nisem pričakoval, če sem iskren. Trdo delo se očitno obrestuje," je v pogovoru z nekdanjim teniškim asom, zdaj pa strokovnim komentatorjem za televizijo Eurosport Matsem Wilanderjem povedal Novak Đoković.

Trdo delo se obrestuje

Beograjčan je bil dolgo časa za Nadalom in Federerjem tretji igralec sveta, letos pa naredil neverjeten napredek. "Vedno sem verjel v svoje sposobnosti, v svoje kvalitete. Tudi v preteklosti sem zmagoval proti najboljšim igralcem sveta. Manjkala mi je konstantnost. Potreboval sem spremembo v miselnosti, da verjamem v zmago, ko igram proti najboljšim igralcem na svetu. To se tudi zdaj dogaja. Trdo delo se očitno obrestuje. Nekaj stvari sem uredil v življenju, na in ob igrišču. Čutim velik napredek," je svoj preporod opisal zmagovalec šestih turnirjev v letu 2011.

Najbolj je izboljšal začetni udarec

Spremembe so vidne tudi v njegovi igri. "Nole" igra močneje, bolj raznovrstno in zadeva včasih kar neverjetne udarce. "Ko si samozavesten, zadevaš udarce, katerih navadno ne bi. Delal sem na vseh udarcih, največji napredek pa sem naredil pri servisu. Ta v prvih osmih mesecih leta 2010 ni deloval dobro. Zdaj se je popravil, kar je zame zelo pomembno. Namreč velika prednost je, če lahko osvojiš nekaj lahkih točk s servisom," je dodal igralec, ki je v nedeljo v finalu turnirja serije masters v Madridu prvič po dveh letih vzel skalp Nadalu na peščeni podlagi.

Bo dohitel Federerja in Nadala?

Đoković ta teden nastopa v Rimu, kjer bo skušal še podaljšati svojo serijo zmag. Nazadnje je izgubil novembra lani v polfinalu zaključnega turnirja osmerice v Londonu proti Federerju. Odtlej je vključno z dvobojema finala Davisovega pokala v Beogradu decembra lani dobil kar 34 zaporednih partij. Med aktivnimi igralci se lahko z boljšim dosežkom pohvalita le Federer (41 zaporednih zmag v letih 2006 in 2007) in Nadal (35 zaporednih zmag v letu 2008).

Ne spreglejte