Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 5. 2013,
9.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Novak Đoković Janko Tipsarević Aljaž Bedene Grega Žemlja OP Francije

Ponedeljek, 27. 5. 2013, 9.26

8 let

Đoković prek žilavega Goffina, Bedene in Žemlja uspešna v dvojicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Trenutno najboljši igralec na svetu Novak Đoković se je v boju z Belgijcem Davidom Goffinom kar dobro namučil. Slovenski dvojec Grega Žemlja in Aljaž Bedene je uspešno prestal prvi dvoboj dvojic.

Odprto prvenstvo Francije, ki ga je v torek krojilo vreme, je še edini od velikih turnirjev za grand slam, ki ga Srb še ni osvojil. "Nole" je večkrat poudaril, da se bo popolnoma osredotočil na turnir v Parizu. Tokrat se je v prvem krogu pomeril z Davidom Goffinom. Belgijec, ki trenutno zaseda 58. mesto na lestvici ATP, se je izkazal za dostojnega nasprotnika, saj je Srba dodobra namučil, a mu na koncu priznal premoč – Nole je slavil s 7:6 (5), 6:4 in 7:5. Đoković niti za trenutek ni izgubil koncentracije. Potrpežljivo je osvajal točko za točko in ko je v tretjem nizu z odvzemom servisa povedel s 6:5, je bil Goffin končno premagan. V drugem krogu srbskega igralca čaka dvoboj z Argentincem Guidom Pello, ki je po maratonskem dvoboju in petih nizih premagal Hrvata Ivana Dodiga s 4:6, 6:4, 6:3, 2:6, 12:10.

"Hvala vsem navijačem, da so kljub prekinitvam zaradi dežja zdržali in počakali na nas. Mislim, da sem odigral dobro tekmo, David je zelo dober 'tenisač' in menim, da je zelo obetaven. Zmage sem zelo vesel in upam, da bom v tem slogu nadaljeval nastope na turnirju," je po dvoboju dejal Đoković, lanski finalist Roland Garrosa, ki je moral več kot štiri ure čakati zaradi dežja.

V dvoboju Alejandro Falla in Grigor Dimitrov je zmagal slednji, ki zdaj tudi uradno prijateljuje z Marijo Šarapovo. Dvoboj se je končal predčasno, potem ko je Kolumbijec pri izidu 6:4, 1:0 predal dvoboj.

Slovenski dvojec uspešno prek češko-ameriške naveze

Na igrišču št. 11 sta bila v dvojicah uspešna Aljaž Bedene in Grega Žemlja, ki sta z 2:1 v nizih ugnala češko-ameriško navezo Lukas Dlouhy in Rajeev Ram. Potem ko sta Slovenca prvi niz izgubila s 4:6, sta v drugem nizu z "breakoma" hitro nagnila dvoboj na svojo stran in tudi sama zmagala s 6:4. Tretji niz sta prav tako začela izvrstno, takoj sta dobila igro na servis tekmecev, zatem pa je dvoboj prekinil dež. Takoj po prekinitvi sta Dlouhy in Ram naredila "re-break", a sta Slovenca spet vrnila z enako mero in povedla z 2:1, nato pa dobila še igro na svoj servis za 3:1. Prednost sta nato zadržala do konca niza in se prebila v drugi krog, kjer bosta igrala proti boljšima iz dvoboja med šestima nosilcema, Pakistancem Aisam-Ul-Haqom Qureshijem in Nizozemcem Jean-Julienom Rojerjem, ter Rusoma Jevgenijem Donskojem in Dimitrijem Tursunovom.

Medtem ko je Ljubljančanu po porazu s francoskim favoritom Jo-Wilfriedom Tsongajem ostal le še nastop v konkurenci dvojic, bo Gorenjec v sredo v 2. krogu prekrižal lopar s 13. nosilcem Keijem Nišikorijem. Tako bo Žemlja tudi drugi dvoboj na pariškem spektaklu odigral na 11. igrišču.

Ne spreglejte