Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 11. 2013,
13.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roger Federer Richard Gasquet Novak Đoković

Četrtek, 7. 11. 2013, 13.46

8 let

Đoković: Del Potro ima enega najboljših servisov v teniški karavani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na zaključnem turnirju v Londonu se nadaljujejo dvoboji najboljše osmerice. Roger Federer je premagal Richarda Gasqueta, Novak Đoković pa Juana Martina Del Potro.

V areni O2 sta se pomerila Roger Federer in Richard Gasquet. Šlo je za pomemben dvoboj, saj se poraženec že poslavlja od polfinala. To je bil njun trinajsti dvoboj, še enajstič pa je bil boljši 32-letni Švicar, ki zmagal s 6:4 in 6:3.

V večernih urah sta loparje prekrižala v zadnjem času najbolj vroča igralca v teniški karavani Novak Đoković in Juan Martin Del Potro. Tako kot vsi njuni letošnji dvoboji do zdaj se je tudi tokrat dvoboj končal po treh nizih. Srečnejši je bil Nole, ki je slavil s 6:3, 3:6 in 6:3. To je bila za Đokovića že devetnajsta zaporedna zmaga, kar znova potrjuje, da v zadnjem času igra vrhunski tenis. "Uvrstil sem se v polfinale, kar je zame dobra novica. Kljub temu si želim zmagati še zadnji dvoboj v svoji skupini," je po težkem dvoboju povedal drugi igralec sveta.

Letos sta imela z Del Potrom zmeraj tesne dvoboje. "Del Potro ima enega najboljših servisov v teniški karavani, poleg tega ima zelo agresiven forehand, tako da sem moral biti skozi ves dvoboj osredotočen."

Argentinca v soboto čaka odločilen dvoboj, ko se bo pomeril z Rogerjem Federerjem. "Proti Federerju bom moral igrati bistveno bolje, saj bo to za oba odločilen dvoboj. Skušal bom narediti vse, da ga premagam," je razlagal "Delpo", ki je leta 2009 že zaigral v finalu zaključnega turnirja.

Zmagovalca tega zanimivega dvoboja pa si ni upal napovedati niti Đoković. "Težko je reči, kdo bo zmagal. Res je, da Roger trenutno igra boljši tenis kot v preteklosti in se dobro znajde na tem igrišču. Proti Gasquetu je pokazal zelo dobro predstavo. Na drugi strani pa je Del Potro, ki ima močan servis. Mislim, da bosta igrala tri nize. Zmagovalca pa ne morem določiti," je bil diplomatski Đoković.

Ne spreglejte