Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2024,
11.33

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

teniški globus

Nedelja, 3. 3. 2024, 11.33

2 meseca

Teniški globus, 3. marec

De Minaur ubranil zmago v Acapulcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Alex de Minaur | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Avstralec Alex De Minaur je drugič zaporedoma osvojil teniški turnir serije ATP 500 v Acapulcu z nagradnim skladom dobra dva milijona evrov.

Tretjepostavljeni De Minaur je v finalu po uri in 57 minutah igre s 6:4 in 6:4 ugnal šestega nosilca Norvežana Casperja Ruuda. Za Avstralca je bila to osma turnirska zmaga v seriji ATP, v finalu pa je nastopil 16.

Wang Xiyu | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Kitajski finale v Austinu

Kitajski teniški igralki Wang Xiyu in Yuan Yue sta finalistki turnirja v ameriškem Austinu z nagradnim skladom 246.340 evrov. Petindvajsetletna Yuan bo skušala priti do prve lovorike na najvišji ravni, Wang pa do druge.

Osmopostavljena Yuan je v polfinalu zanesljivo premagala Slovakinjo Anno Karolino Schmiedlovo s 6:0, 6:3. V finalu bo igrala drugič v karieri, potem ko je prvi finale v Seulu lani oktobra izgubila.

Tudi za šesto nosilko Wang bo to drugi finale v karieri, le da je za razliko od rojakinje osvojila naslov septembra v domačem Guangzhouju. V polfinalu Austina je bila boljša od prve nosilke, Ukrajinke Anheline Kalinine s 6:3, 7:6 (4).

Sebastian Baez | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V Santiagu za naslov Tabilo in Baez

Čilenec Alejandro Tabilo in Argentinec Sebastian Baez sta finalista teniškega turnirja serije ATP v Santiagu z denarnim skladom 684.773 evrov. Baez bo skušal osvojiti še drugi zaporedni naslov na najvišji ravni, Tabilo pa drugega v karieri.

Drugopostavljeni Baez je v polfinalu ugnal Pedra Martineza s 6:4, 6:2 in se uvrstil v svoj osmi finale v karieri. Pet jih je doslej dobil, tudi tistega pretekli konec tedna v Riu de Janeiru. Na pesku je 23-letnik osvojil štiri lovorike.

Na drugi strani bo tri leta starejši domačin Tabilo v finalu igral po zmagi proti Francozu Corentinu Moutetu s 4:6, 6:4, 7:5. Lovil bo drugo lovoriko, potem ko je v začetku leta dobil turnir na trdi podlagi v Aucklandu. Pred tem je v finalu izgubil februarja 2022 v Cordobi.

Tabilo bi z zmago napredoval na 35. mesto računalniške lestvice ATP, Baez pa na 19. Za oba bi bila to najvišja uvrstitev v karieri.

Marta Kostjuk | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Marta Kostjuk Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko V San Diegu za naslov Ukrajinka in Britanka

Ukrajinka Marta Kostjuk in Britanka Katie Boulter sta finalistki turnirja serije WTA v ameriškem San Diegu z nagradnim skladom 850.183 evrov. Za obe bo to drugi finale v karieri, ena pa bo vknjižila prvi poraz na zadnji stopnički turnirjev najvišje ravni.

Šesta nosilka Kostjuk je v polfinalu presenetila domačinko in prvo nosilko Jessico Pegula in jo premagala s 7:6 (4), 6:1. Enaindvajsetletna Ukrajinka bo lovila drugo lovoriko v karieri, potem ko je pred natanko letom dni osvojila turnir v Austinu.

Tudi za 27-letno Britanko bo to drugi finale. Prvega je dobila v domačem Nottinghamu na travi pred devetimi meseci. V polfinalu je bila boljša od še ene domačinke, tretje nosilke Emme Navarro s 6:3, 6:1.

* Santiago, ATP (684.773 evrov):
- polfinale:

Alejandro Tabilo (Čil/4) - Corentin Moutet (Fra) 4:6, 6:4, 7:5
Sebastian Baez (Arg/2) - Pedro Martinez (Špa) 6:4, 6:2;

* San Diego, WTA (850.183 evrov):
- polfinale:

Marta Kostjuk (Ukr/6) - Jessica Pegula (ZDA/1) 7:6 (4), 6:1;
Katie Boulter (VBr) - Emma Navarro (ZDA/3) 6:3, 6:1;

* Austin, WTA (246.340 evrov):
- polfinale:

Wang Xiyu (Kit/6) - Anhelina Kalinina (Ukr/1) 6:3, 7:6 (4);
Yuan Yue (Kit/8) - Anna Karolina Schmiedlova (Slk) 6:0, 6:3;

* Acapulco, ATP ((2.032.980 evrov):
- finale:

Alex De Minaur (Avs/3) - Casper Ruud (Nor/6) 6:4, 6:4.

Preberite še:

 
Alex De Minaur
Sportal De Minaur bo branil zmago v Acapulcu, Humbert zmagovalec Dubaja
Andrej Rubljov
Sportal "Sramota" #video
Ne spreglejte