Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 5. 2022,
15.27

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,51

1

Roland Garros OP Francije Rafael Nadal Novak Đoković

Natisni članek

Torek, 31. 5. 2022, 15.27

2 leti, 1 mesec

"Če nameravaš žvižgati Đokoviću, potem ne hodi"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,51

1

Novak Đoković | Foto Reuters

Foto: Reuters

Eden od najbolj znanih teniških trenerjev Patrick Mouratoglou je pred teniškim dvobojem med Đokovićem in Nadalom navijačem sporočil, da Srbu nima smisla žvižgati. Goran Ivanišević, Đokovićev trener, pa pred dvobojem sporoča, da je njegov varovanec pripravljen igrati deset nizov, če bi bilo to potrebno.

V torek zvečer (20.45) bo v četrtfinalnem dvoboju na OP Francije prava teniška poslastica, ko se bosta med seboj pomerila Novak Đoković in Rafael Nadal. O omenjenih igralcih, ki bosta igrala svoj že 59. medsebojni dvoboj, ni treba izgubljati besed. Zelo zanimivo pa je spremljati komentarje pred današnjim dvobojem.

Patrick Mouratoglou pravi, da žvižganje na igrišču ni potrebno. | Foto: Reuters Patrick Mouratoglou pravi, da žvižganje na igrišču ni potrebno. Foto: Reuters

Kdor ne namerava uživati v dvoboju, naj ostane doma

Novak Đoković se je na dozdajšnjih dvobojih nekajkrat spopadel z žvižgi gledalcev na tribunah, medtem ko je Rafael Nadal, 13-kratni zmagovalec Rolanda Garrosa, eden od največjih ljubljencev francoskih ljubiteljev tenisa. Glede žvižganja je bil zelo jasen francoski teniški trener Patrick Mouratoglou. Ta namreč meni, da naj tisti, ki ne nameravajo uživati v tem dvoboju, raje ostanejo doma.

"Nima smisla žvižgati Đokoviću. Če ti ni všeč, ti ni treba hoditi in gledati. Imaš pravico do tega. Če pa prideš gledat dvoboj, potem moraš znati ceniti izjemna športnika in spektakel, ki ga nam pričarata. Zaradi tega jih je treba spodbujati. To je najmanj, kar lahko naredimo," je povedal Mouratoglou, ki pa ni bil edini, ki je obsodil žvižge Đokoviću.

Goran Ivanišević | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ivanišević pred dvobojem v svojem slogu

Dan pred dvobojem je v svojem slogu komentiral Goran Ivanišević, trener prvega igralca sveta. Nasprotnika sta se nazadnje pomerila lani v polfinalu prav na OP Francije, ko je zmagal Beograjčan. Če ljubitelji tenisa komaj čakajo, da Đoković in Nadal stopita na igrišče, Splitčan ta dvoboj doživlja malo drugače.

"To so sanje za gledalce, za trenerja pa niti ne. Super bo. Recimo, da bo to vsaj zame najboljši četrtfinale na Rolandu Garrosu. Dvoboj bo večerni, oba sta pripravljena, oba sta v dobri formi. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Na koncu, ko bosta stopila na igrišče, sem le eden od gledalcev, ki bo podpiral in ploskal," je povedal Ivanišević, ki med drugim pravi, da med Novakom in Nadalom ni skrivnosti.

Goran Ivanišević je prepričan, da je njegov varovanec zelo dobro pripravljen. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Goran Ivanišević je prepričan, da je njegov varovanec zelo dobro pripravljen. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tudi deset nizov, če bo potrebno

Ivanišević je pred kratkim postal edini trener Novaka Đokovića, potem ko se je Marjan Vajda, dolgoletni trener Srba, odločil, da se bo umaknil. Zdi se, da Ivanišević in Đoković zelo dobro sodelujeta. Po nekaterih začetnih težavah 35-letnega teniškega igralca, ko nekaj časa ni igral, je ta v zadnjih tednih ujel pravi ritem. Osvojil je turnir v Rimu, v Parizu pa do zdaj ni oddal še nobenega niza.

"Za zdaj dobro igra, prav tako dobro udarja žogico. Pripravljen je, prav tako Rafa, in videli bomo, kako bo. Đoković je pripravljen igrati deset nizov, če bi moral," se je pošalil 50-letni Ivanišević, ki je prepričan, da Đoković lahko še nekaj let igra na najvišji ravni.

Nadal Đoković Pariz 2021
Sportal "Izbira, ali Nadal ali Đoković, je, kot bi vrgel kovanec"
Novak Đoković
Sportal Nestrpno pričakovanje: Nole je pripravljen, kaj pa Rafa?
Ne spreglejte