Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 8. 2024,
7.33

Osveženo pred

1 ura, 4 minute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Marie Bouzkova teniški globus

Natisni članek

Nedelja, 4. 8. 2024, 7.33

1 ura, 4 minute

Teniški globus, 4. avgust

Bouzkova in Badosa za naslov v Washingtonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Marie Bouzkova | Marie Bouzkova je izločila prvo nosilko turnirja v Washingtonu Arino Sabalenko in se bo v finalu pomerila s Paulo Badosa.  | Foto Guliverimage

Marie Bouzkova je izločila prvo nosilko turnirja v Washingtonu Arino Sabalenko in se bo v finalu pomerila s Paulo Badosa. 

Foto: Guliverimage

Dvakratna zmagovalka teniškega odprtega prvenstva Avstralije Arina Sabalenka je nastope v Washingtonu končala v polfinalu. Po več kot tri ure dolgi prekinitvi zaradi dežja je Marie Bouzkovi uspel preobrat, tako da je prvo nosilko izločila s 6:4, 3:6 in 6:3. Čehinja se bo v finalu pomerila s Španko Paulo Badosa.

"Srečna sem, da sem lahko zelo dobro začela v tretjem nizu in ga nato le zaključila. Igrala sem precej dobro. ves čas sem si govorila, da ne smem odnehati, da moram vztrajati pri napadalni igri," je dejala češka igralka, sicer 43. na svetovni lestvici.

V finalu bo 26-letna Bouzkova skušala osvojiti drugi turnir v karieri po Pragi leta 2022.

Njena tekmica Badosa, 62. na lestvici WTA, je v drugem polfinalu ugnala Američanko Caroline Dolehide (49. na WTA) v dveh nizih s 6:3, 6:3.

Prav tako 26-letna Španka, ki je leta 2021 zmagal na turnirju masters 1000 v Indian Wellsu, lovi svoj četrti naslov. Nekdanja druga igralka sveta bo nastopila v prvem finalu po Sydneyju januarja 2022.

"Veliko čustev je vrniti se v finale in se spet boriti za naslov. Dolgo sem se spraševala, ali se bom lahko vrnila na svojo nekdanjo raven," je dejala Badosa, ki v medsebojnih dvobojih z Bouzkovo vodi z 2:0.

Ne glede na razplet finala se bo Badosa na ponedeljkovi svetovni lestvici vrnila med 50 najboljših igralk.

Cobolli prek drugega nosilca v finale Washingtona

Italijan Flavio Cobolli, deseti nosilec teniškega turnirja ATP v Washingtonu z nagradnim skladom 1,9 milijona evrov je v polfinalu pripravil veliko presenečenje in se prek drugega nosilca, domačina Bena Sheltona prebil v finale. Tam se bo za naslov pomeril z Američanom češkega rodu, Sebastianom Kordo.

Dvaindvajsetletnik iz Firenc je Sheltona ugnal po treh nizih s 4:6, 7:5 in 6:3. Medtem pa je bil Korda, sicer četrti nosilec turnirja, od rojaka Francesa Tiafoeja boljši s 6:4 in 6:4.

Korda je svoj edini naslov na turnirjih ATP doslej osvojil v Parmi leta 2021, medtem ko Cobolli še nima turnirske zmage na tej ravni.

Edini medsebojni obračun doslej je pripadel Kordi, ki je bil od Cobollija letos na mastersu v Rimu boljši po treh nizih.

Washington, ATP (1.860.719 evrov):
polfinale:
Sebastian Korda (ZDA/4) : Frances Tiafoe (ZDA/5) 6:4, 6:4;
Flavio Cobolli (Ita/10) : Ben Shelton (ZDA/2) 4:6, 7:5, 6:3;

Washington, WTA (721.246 evrov):
- polfinale:
Marie Bouzkova (Češ) : Arina Sabalenka (Blr/1) 6:4, 3:6, 6:3;
Paula Badosa (Špa) : Caroline Dolehide (ZDA) 6:3, 6:3.

 

Ne spreglejte