Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
7. 2. 2017,
10.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Novak Đoković Boris Becker

Torek, 7. 2. 2017, 10.09

6 let, 7 mesecev

Borisa Beckerja si želijo, a si ga ne morejo privoščiti

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95
Boris Becker | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Boris Becker, nekdanji teniški trener Novaka Đokovića, še vedno nima novega varovanca. Legendarni Nemec trenutno komentira teniške dvoboje na eni izmed športnih televizij, trenersko delo pa ga trenutno ne zanima.

Beckerju se je po sodelovanju z nekdanjim prvim igralcem sveta kar precej dvignila cena, ne glede na to, da se pred tem ni ukvarjal s trenerskim poslom. Nemški mediji namigujejo, da bi Becker lahko pod svoje okrilje vzel mladega nemškega asa Aleksandra Zvereva. Devetnajstletnik se ne bi branil njegovih storitev, vendar pa obstajajo določene prepreke.

"Boris bi mi lahko zelo pomagal, da bi napredoval v svoji igri. Če želim sodelovati z njim, moram najprej osvojiti še nekoliko turnirjev, saj si trenutno ne morem privoščiti takšnega trenerja. Čeprav bi si to želel, moram počakati še nekaj let," je za Bild povedal Zverev.

Boris Becker je imel že nekaj pogovorov, a za zdaj ostaja le strokovni komentator. | Foto: Getty Images Boris Becker je imel že nekaj pogovorov, a za zdaj ostaja le strokovni komentator. Foto: Getty Images

Trenerski posel ga za zdaj ne zanima

Še bolj zanimivo je, da Boris Becker trenutno nima prav velike želje, da se znova vključi v trenersko delo.  "V Melbournu sem se pogovarjal z nekaterimi igralci in menedžerji, vendar v tem trenutku sem zadovoljen z delom na televiziji," je pred kratkim izjavil najmlajši zmagovalec turnirja v Wimbledonu.

Boris Becker je z Novakom Đokovićem tri leta več kot uspešno sodeloval. Pred letošnjo sezono so se njune poti razšle. Razlog za to naj bi bil tudi Pepe Imaz, ki so ga nekateri označili kot šamana (človek, ki ima sposobnost "potovati" v duhovni svet). Becker in Đoković sta v času njunega sodelovanja osvojila veliko teniških lovorik, med njimi tudi šest turnirjev za grand slam.

Novak Đoković bo znova zaigral šele leta marca na turnirju v Indian Wellsu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković bo znova zaigral šele leta marca na turnirju v Indian Wellsu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Novak Đoković bo počival več kot mesec dni

Novak Đoković letošnje sezone ni začel kot pretekla leta. Sprva je zmagal na turnirju v Dohi. V finalu je po treh nizih premagal svojega večnega tekmeca Andyja Murrayja. Ta zmaga je bila dobra napoved pred OP Avstralije, kjer je do zdaj osvojil največ lovorik na turnirjih za grand slam. V Melbournu je srbski zvezdnik hladno prho doživel že v drugem krogu turnirja, potem ko je izgubil proti Uzbekistancu Denisu Istominu.

Po nastopu v Davisovem pokalu, ko je Srbija v uvodnem krogu premagala Rusijo, si bo Novak Đoković vzel nekaj več časa za počitek oziroma za rehabilitacijo. Po zadnjih informacijah ima 29-letni Beograjčan težave z ramenom, zaradi tega bo prvič po letu 2007 izpustil turnir  v Emiratih, kjer je štirikrat zmagal. Nole se namerava vrniti 9. marca, ko bi igral na turnirju serije masters v Indian Wellsu.

Ne spreglejte