Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2012,
9.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Caroline Wozniacki Ana Ivanović

Sreda, 28. 11. 2012, 9.29

8 let

Bo šla zapeljiva ''Caro'' po poti prikupne Ane?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kakšna prihodnost čaka Danko Caroline Wozniacki, nekdaj prvo teniško igralko sveta, danes lepotico, ki deli usodo še bolj čedne Ane Ivanović?

Wozniackijeva, ki ji ni nikoli uspelo osvojiti turnirja za grand slam, je bila kot številka ena večino časa odvisna od okoliščin. Po dveh letih na vrhu je v 2012 končno zdrsnila po lestvici in sezono končala na drugem koncu deseterice, v nestabilnem obdobju pa je zabeležila tudi poraza v prvem krogu Wimbledona in New Yorka. Je bila njena raztresenost posledica razmerja z golfistom Roryjem McLroyem ali pa zmede s trenerji, saj je v manj kot letu najela in odpustila Thomasa Johanssona? Kakršnikoli so že razlogi nihanj iz tedna v teden in kljub prizadevanjem, da bi vnesla v igro več agresivnosti, je sezono končala tam, kjer je začela – za osnovno črto. Jeseni je sicer posijal žarek upanja, ko je po razočaranju na odprtem prvenstvu ZDA osvojila prva turnirja letos.

Morda res nima več pravih teniških orožij ali pa dovolj potrpljenja, da bi se soočila z izjemno konkurenco, še vedno pa premore pogumnega duha in samozavest, ki sta jo pripeljala na vrh, na čemer lahko gradi. Poleg tega je bila ena redkih, ki je letos ugnala skoraj nedotakljivo ameriško gazelo Sereno Williams (četrtfinale Miamija), še vedno pa se recimo dokaj enakovredno kosa s sibirsko tigrico Marijo Šarapovo.

Ženski Lleyton Hewitt?

Številne oboževalce po drugi strani najbrž skrbi, da je zdaj pravzaprav tam, kamor spada. Zdaj, ko so se karte med najboljšimi premešale, bi lahko postala ženski Lleyton Hewitt, ki je bil prvi lopar sveta v dveletnem tranzicijskem obdobju med generacijama Peta Samprasa in Rogerja Federerja. Avstralec Hewitt, trmasti, a opešani kenguru, ki je nato kmalu izpadel iz TOP 10 in se kljub prebliskom nikoli več ni vrnil v elitno družbo.

Kako kaže pred začetkom naslednje sezone? Morda bo dalo odgovor že odprto prvenstvo Avstralije, s katerim so za ''Caro'' povezani grenki spomini. Pred dvema letoma je imela v polfinalu žogico za zmago proti Kitajki Na Li, a je nato dvoboj izgubila v treh nizih. Od takrat še ni bila tako blizu finalu grand slama. Relativno počasna avstralska podlaga sicer ni njen sovražnik, vendar pa ji tudi ne pomaga pri hitrejših udarcih, tako kot močnejšim tekmicam. Čeprav se je nekoč zdelo, da bo prej ali slej tudi ona dvignila pokal na kakšnem izmed turnirjev velike četverice, je zdaj dvomljivcev vedno več.

Bosta z Ano vedrili na robu deseterice?

Njeno kolegico, nekdaj prav tako številka ena, še vedno pa mis z balkanskim šarmom Srbkinjo Ano Ivanović, so po tem, ko je zasijala na teniškem nebu, podpovprečni rezultati hitro sklatili z višav. Počasi se ji je uspelo zavihteti med prvih petnajst, za kaj več pa ji vedno zmanjka moči. Čaka "Caro" enaka usoda? S to razliko, da ima Ana v vitrini pokal Roland Garrosa, Danka pa se mora v zgodovino z veliko lovoriko še vpisati.

Ne spreglejte