Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
28. 4. 2021,
9.19

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

Natisni članek

Fabio Fognini

Sreda, 28. 4. 2021, 9.19

2 leti, 11 mesecev

Fabio Fognini bo šel do konca

Bo res tožil? Prisega na otroke, da ni nikogar žalil.

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89
Fabio Fognini | "Nisem žalil linijskega sodnika. Bil sem razočaran in jezen. Pogovarjal sem se sam s sabo." | Foto Guliverimage

"Nisem žalil linijskega sodnika. Bil sem razočaran in jezen. Pogovarjal sem se sam s sabo."

Foto: Guliverimage

Prejšnji teden smo pisali, kako so Fabia Fogninija, italijanskega teniškega igralca, izključili s turnirja v Barceloni. Fognini je prepričan, da so mu storili krivico in da ni naredil ničesar narobe. S svojimi besedami prisega na svoje otroke in zahteva opravičilo.

Nekdanji deveti igralec sveta je bil prejšnji teden izključen s turnirja v Barceloni. V drugem krogu, ko je igral proti kvalifikantu Bernabeu Zapati Mirallesu, so mu pri izidu 0:6, 4:4 popustili živci in bil naj bi žaljiv do linijskega sodnika. Zaradi tega so ga prvič v karieri izključili s turnirja, kar ga je precej razburilo.

Meni, da morajo verjeti njegovim besedam

Trenutno 28. igralec sveta je po dvoboju dejal, da se mu je poteza zdela povsem nerazumljiva in da je bil kaznovan za nekaj, česar ni storil. To je znova poudaril v intervjuju za Corriere della Sera.

"Nisem žalil linijskega sodnika. Bil sem razočaran in jezen. Pogovarjal sem se sam s seboj. Prisegam na svoje otroke, ki mi pomenijo največ na svetu. Star sem skoraj 34 let in profesionalno tenis igram že 20 let. Če rečem, da nisem nikogar užalil, potem mi morajo verjeti."

Od ATP zahteva opravičilo. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Od ATP zahteva opravičilo. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Zahteva opravičilo, sicer bo šel na sodišče

Pritožil se je na globo v višini pet tisoč evrov, prav tako pa je izgubil nekaj točk na lestvici ATP. Stvar je prišla tako daleč, da je Italijan pripravljen sprožiti sodni postopek, če ne bodo ugodili njegovi pritožbi. Ta incident negativno vpliva na njegovo podobo in podobo njegovih sponzorjev. Zato bo zahteval odškodnino, ki mu je bila povzročena.

"Denar in točke me ne zanimajo. To, kar se je zgodilo, uničuje mojo podobo. Želim opravičilo za to napako. Če bo moja pritožba zavrnjena, bom vse predal odvetnikom in zahteval odškodnino. Vedno sem priznal vso 'sranje', ampak tokrat imam prav in želim doseči svoj cilj," je še povedal Fognini.

Fognini je v svoji karieri osvojil devet teniških lovorik in samo s turnirskimi nagradami je v svoji karieri zaslužil več kot 15 milijonov dolarjev (približno 12 milijonov evrov bruto).

Velikokrat je bil žaljiv, a se vedno tudi opravičil Fognini se je letos v Monte Carlu prebil do četrtfinala. Ta turnir je leta 2019 celo zmagal. | Foto: Guliverimage/Getty Images Fognini se je letos v Monte Carlu prebil do četrtfinala. Ta turnir je leta 2019 celo zmagal. Foto: Guliverimage/Getty Images

Fabio Fognini je sicer znan kot igralec z rahlimi živci, saj smo ga že večkrat videli, kako se je razburjal na igrišču. Zaradi tega je bil tudi večkrat kaznovan. Leta 2017 je moral plačati približno 20 tisoč evrov kazni, ker je žalil sodnico. Zelo znan je tudi njegov incident v Wimbledonu iz leta 2019, ko je dejal, da si želi, da bi eksplodirala bomba v Wimbledonu. Za svoja nepremišljena dejanja se je Fognini vedno opravičil.

Tokrat je žogica na strani ATP, ki do zdaj zadeve še ni komentiral.

Fabio Fognini
Sportal Vrgli so ga s turnirja: šokirani Italijan si očitno ne more pomagati #video
Ne spreglejte