Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
30. 1. 2020,
12.05

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,94

3

Natisni članek

OP Avstralije Roger Federer Novak Đoković

Četrtek, 30. 1. 2020, 12.05

4 leta, 2 meseca

OP Avstralije (ATP), 11. dan

Novak Đoković po zmagi nad Federerjem: Videlo se je, da je poškodovan

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,94

3

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković je v polfinalu OP Avstralije po treh nizih premagal Rogerja Federerja. Končni izid je bil 7:6 (1), 6:4 in 6:3. Novak Đoković je tako le še eno zmago oddaljen od svojega osmega naslova na OP Avstralije.

Sofia Kenin
Sportal Američanka pokvarila avstralsko zabavo, v finalu še Španka

Novak Đoković je na letošnjem OP Avstralije še enkrat dokazal, da je glavni favorit turnirja v Melbournu. V nedeljo se bo v finalu boril za svoj osmi naslov na OP Avstralije. Njegov nasprotnik bo boljši iz dvoboja med Dominicom Thiemom in Aleksandrom Zverevom.

Novak Đoković je hitro videl, da Federer ni pravi. | Foto: Gulliver/Getty Images Novak Đoković je hitro videl, da Federer ni pravi. Foto: Gulliver/Getty Images Đoković: Videlo se je, da je poškodovan

Federer je bil konkurenčen le v prvem nizu, nato pa je stvari v svoje roke vzel Đoković. "Dvoboj bi lahko šel v drugo smer. Zelo dobro je začel in bil sem nervozen. Vse spoštovanje, da je prišel na igrišče. Videlo se je, da je poškodovan. Daleč od tega, da bi bil tisti pravi Federer. Zame je bilo zelo pomembno, da sem osvojil prvi niz. Psihično sem se za tem nekoliko sprostil," je takoj po dvoboju povedal drugi igralec sveta.

Roger Federer je zapravil kar nekaj priložnosti, da bi osvojil prvi niz. | Foto: Gulliver/Getty Images Roger Federer je zapravil kar nekaj priložnosti, da bi osvojil prvi niz. Foto: Gulliver/Getty Images Prvi niz poln preobratov, dobil ga je Đoković

Prvi niz se je začel zelo dinamično. V prvi igri je imel Švicar Federer kar veliko težav, da je dobil igro na svoj servis. Že v naslednji igri je presenetil Srba in povedel z 2:0, a Đoković ne bi bil Đoković, če ne bi nasprotniku takoj vzel servisa nazaj. Preobratov še ni bilo konec. Federer je v četrti igri, ko je serviral Đoković, spet vzel servis in povedel s 3:1. V naslednji igri je potrdil "break" in imel v rokah vodstvo s 4:1. V deveti igri, pri izidu 5:3, je Federer serviral za prvi niz in povsem odpovedal. Igro na svoj servis je izgubil brez dobljene točke, Đoković pa se je vrnil v igro. Na koncu je niz odločila podaljšana igra, v kateri je Novak že takoj povedel s 3:0. Te prednosti v nadaljevanju ni zapravil, podaljšano igro dobil s 7:1 in s tem tudi prvi niz. Ta je trajal 56 minut.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

V drugem nizu Đoković izkoristil prvo in edino žogico za niz

Drugi niz se je začel bolj izenačeno. V uvodu sta oba igralca brez večjih težav prihajala do igre na svoj servis. Odločilna je bila deseta igra, ko je Đokovič izkoristil prvo žogico za drugi niz in povedel z 2:0 v nizih. Drugi niz je trajal le 39 minut.

Tretji niz brez presenečenj Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

V tretjem nizu sta bila igralca izenačena do pete igre, ko je Đoković izkoristil prvo žogico za "break". Lanski zmagovalec tega turnirja je povedel s 4:2. V naslednji igri je imel Federer prednost 0:30 ob servisu Đokovića, a se je Beograjčan izvlekel iz težav in povedel s 5:2. V deveti igri pri izidu 5:3 je sedemkratni zmagovalec Melbourna brez težav prišel do svoje igre in tudi končne zmage. Dvoboj je trajal le dve uri in 18 minut.

Novak Đoković
Sportal Novak Đoković se je zlomil in jokal zaradi dobrega prijatelja #video

 

 

 

Ne spreglejte