Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 2. 2013,
21.35

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Roger Federer Grega Žemlja Tadeja Majerič Doha Rotterdam

Ponedeljek, 11. 2. 2013, 21.35

4 mesece, 2 tedna

Blaž, Maša in Tadeja izpadli, Goffin ponižan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Drugi igralec sveta Roger Federer se bo z Grego Žemljo v Rotterdamu pomeril v sredo zvečer, medtem ko je moral Blaž Kavčič v San Joseju že priznati premoč Avstralcu Lleytonu Hewittu.

Švicarski as, ki je s 17 lovorikami na turnirjih za nagrado grand slam absolutni rekorder na svetu, bo z najboljšim slovenskim teniškim igralcem prekrižal loparja v sredo. Dvoboj se bo začel malce po 19.30 uri. Roger Federer je na jubilejni 40. izvedbi močnega turnirja ABN AMRO v Rotterdamu (direktor je nekdanji nizozemski teniški zvezdnik Richard Krajicek) deležen velike pozornosti prirediteljev. Letos brani naslov, turnir na Nizozemskem je osvojil že dvakrat (2005 in 2012), je tudi prvi nosilec. Ko je v ponedeljek treniral na igrišču št. 1, na drugi strani igrišča je bil obetavni Belgijec David Goffin, je trening spremljalo 1.600 radovednežev. Vrhunec današnjega dneva v Rotterdamu je bil nastop Argentinca Juana Martina del Potra, ki je izločil Francoza Gaela Monfilsa, Finec Jarkko Nieminen pa si je privoščil Belgijca Davida Goffina, saj mu ni prepustil niti igre in mu tako zavezal dve kravati.

Tadeja Majerič se je na zelo močnem turnirju v Dohi v prvem krogu pomerila z 29. igralko sveta, Tajvanko Su-Wei Hsieh. Azijka je bila pretrd oreh za drugo najvišje uvrščeno Slovenko na svetovni jakostni lestvici. Mariborčanko je ugnala s 6:4 in 6:4, za zmago pa potrebovala 78 minut. V drugem krogu se je poslovila peta nosilka Angelique Kerber, ki je v nemškem obračunu priznala premoč Moni Barthel.

Blaž Kavčič je prekinil pozitivni niz proti nekdanjemu prvemu igralcu sveta, Avstralcu Lleytonu Hewittu. Slednji je proti Ljubljančanu v karieri že dvakrat izgubil, tokrat pa na turnirju v San Joseju v 1. krogu Kavčiča ugnal s 3:6, 6:4 in 7:6 (4). Kavčiču je v današnjem dvoboju dobro kazalo. Prepričljivo je dobil prvi niz, nato drugega izgubil in v odločilnem že vodil s 4:2. A je Hewitt najprej izenačil na 5:5, nato povedel in po dveh urah in pol dobil še podaljšano igro. V naslednjem krogu se bo Avstralec pomeril z Američanom Samom Querreyjem.

Maša Zec-Peškirič se je na 125.000 dolarjev vrednem turnirju v Caliju (Kolumbija) v prvem krogu pomerila z Rusinjo Aleksandro Panovo, 106. igralko sveta in ostala praznih rok (3:6 in 2:6).

Ne spreglejte