Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
30. 12. 2021,
9.58

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

OP Avstralije Novak Đoković Roger Federer Nick Kyrgios

Četrtek, 30. 12. 2021, 9.58

2 leti, 3 mesece

Nick Kyrgios

Bi to res lahko pomenilo katastrofo?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Nick Kyrgios | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Nick Kyrgios, eden najbolj kontroverznih teniških igralcev na teniški turneji, je pred kratkim povedal, da bi bila za OP Avstralije prava katastrofa, če nihče od velike trojice (Đoković, Nadal, Federer) ne bi prišel v Melbourne.

Roger Federer je zaradi težav s kolenom že pred časom odpovedal igranje na OP Avstralije. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Roger Federer je zaradi težav s kolenom že pred časom odpovedal igranje na OP Avstralije. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Federerja zagotovo ne bo, Đoković pod vprašajem, Nadal pa je šele danes potrdil prihod

Še manj kot tri tedne nas loči od začetka OP Avstralije, prvega turnirja za grand slam v novi sezoni. In še danes ni povsem jasno, kdo od velike trojice bo sploh prišel v Avstralijo.

Roger Federer je zaradi težav s kolenom že pred časom odpovedal igranje na OP Avstralije. Španec Rafael Nadal je pred kratkim prebolel covid-19 in že začel trenirati in bil še pod vprašajem. Danes so s njegovega tabora sporočili, da je z Majorčanom vse v redu in da zagotovo pride v Avstralijo. Pod velikim vprašajem je Novak Đoković, o katerem v zadnjih dneh kroži ogromno različnih informacij. Srb vse do danes ni razkril, ali je cepljen. S tem pa je povezano tudi njegovo (ne)igranje na OP Avstralije

"Če sem iskren, ne vem, kakšen je trenutni položaj Novaka Đokovića." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Če sem iskren, ne vem, kakšen je trenutni položaj Novaka Đokovića." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ne ve, kakšen je položaj Đokovića

Vsi trije so do zdaj zmagali na 20 turnirjih za grand slam (skupno 60, op. p.), kar je svojevrsten fenomen v tenisu. Nick Kyrgios je prepričan, da jih tenis še vedno potrebuje, tudi na OP Avstralije.

"Če sem iskren, ne vem, kakšen je trenutni položaj Novaka Đokovića glede covida oziroma kaj potrebuje, da bi lahko igral," je za Melbourne Age povedal Avstralec. "Upam, da je imel lep božič in da bo v tem športu vztrajal čim dlje. Kot sem že povedal, mislim, da morajo Federer, Nadal in Đoković igrati," je povedal Kyrgios, ki je bil v preteklosti eden največjih kritikov srbskega teniškega zvezdnika.

Navijači OP Avstralije | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"To je čista katastrofa"

"Če nobenega od teh treh ni, to pomeni katastrofo. To je čista katastrofa za navijače in vse, ki uživajo v tenisu. Res je, da je to izjemna priložnost za mlade igralce, da se prebijejo naprej in opozorijo nase, ampak na splošno jih potrebujemo, ker so del tega športa."

Poleg omenjene trojice je še kar nekaj vrhunskih igralcev, ki so morali odpovedati igranje na uvodnem turnirju za grand slam ali pa so še pod vprašajem. Eden izmed tistih, ki ga letos ne bomo gledali, je Dominic Thiem, lanski finalist turnirja. Rus Andrej Rubljov, trenutno peti igralec sveta, in Kanadčan Denis Šapovalov prav tako okrevata po covid-19, kar ju zagotovo ovira pri pripravah. OP Avstralije se začne 17. januarja.

"Želim uživati in biti srečen." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Želim uživati in biti srečen." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Želi uživati in biti srečen

Veliko oči bo uprtih tudi v domačina Nicka Kyrgiosa, ki je lani igral zelo malo in posledično zdrsnil na 93. mesto lestvice ATP. Ubadal se je tudi s poškodbo kolena, a zdaj že komaj čaka, da stopi pred domače občinstvo.

"Koleno me že nekaj časa ovira pri igranju tenisa. Te težave mi je lani uspelo odpraviti in za zdaj je videti dobro. Želim uživati in biti srečen. To je to," je še razkril 26-letni teniški igralec, ki je bil nekdaj že 13. igralec sveta.

Novak Đoković
Sportal Zdaj je uradno, da Đokovića ne bo v Sydney. Kaj pa Melbourne?
Jelena Đoković, Novak Đoković
Sportal Kdaj bo konec tega? Velika zmeda okrog Đokovića.
Dominic Thiem
Sportal Thiem odpovedal tudi nastop na OP Avstralije
Ne spreglejte