Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 8. 2014,
14.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Polona Hercog Cincinnati

Ponedeljek, 11. 8. 2014, 14.40

8 let

Ana Ivanović se je znesla nad Romunko, hitro slovo Hercogove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prvi dan turnirja serije masters ni bilo večjih presenečenj. Od tekmovanja sta se poslovili obe slovenski igralki. Med posameznicami Polona Hercog, v dvojicah pa Andreja Klepač.

28-letna Belgijka, ki je na lestvici WTA uvrščena nekoliko bolje kot naša Polona Hercog, je slavila z 2:0 v nizih. Brez dobljenega niza se je od turnirja v Cincinnatiju poslovila tudi Andreja Klepač, ki je v paru s Španko Silvo Soler-Espinoso v uvodnem krogu izgubila proti španski navezi Garbine Muguruza in Carla Suarez Navarro.

Svoje delo je dobro opravila nekdanja prva igralka sveta Ana Ivanović, ki je po dveh nizih domov poslala romunsko predstavnico Sorano Cristeo. Prvi niz, ki se je končal z izidom 6:1, je Ana dobila ekspresno, v drugem nizu pa je zaostajala že 4:1, vendar se ji je uspelo vrniti v igro in dvoboj pripeljati varno do konca. Dvoboj je trajal eno uro in sedem minut.

Vse boljše igre na igrišču kaže Caroline Wozniacki, ki je tokrat premagala Slovakinjo Magdaleno Rybarikovo. Woznackijeva je od zadnjih 18 zmagala 15 dvobojev, kar samo kaže, da se Danka znova prebuja. "Trenutno sem v dobri formi. V zadnjem času sem zares trdo trenirala in ta del sezone mi je najbolj všeč. Rada igram na travi, prav tako pa imam rada ameriško turnejo. Zagotovo je to del sezone, ko igram najbolje. Zmaga v Istanbulu nekaj tednov nazaj mi je dala veliko samozavesti," je po dvoboju povedala Woznackijeva, ki še nima zmage na turnirjih za grand slam.

Pri moških brez presenečenj

V moški konkurenci ni bilo presenečenj, saj so vsi nosilci, ki so igrali, dobili dvoboj. Od turnirja se je poslovil visokorasli Hrvat Ivo Karlović, ki je moral premoč priznati Nemcu Benjaminu Beckerju. Kovčke pa je pospravil tudi Avstralec Bernard Tomić, po tem, ko je bil od njega boljši Francoz Gilles Simon. Ta se bo v drugem krogu pomeril s prvim igralcem sveta Novakom Đokovićem.

Ne spreglejte