Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2014,
14.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Serena Williams Ana Ivanović

Torek, 14. 1. 2014, 14.49

8 let

Ana Ivanović se je sprehodila skozi 2. krog, uspešna tudi Srebotnikova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prva igralka sveta Serena Williams nadaljuje z izjemnimi predstavami. Uspešna je bila v igri dvojic Katarina Srebotnik, žal pa je bila neuspešna Andreja Klepač. Trenutno na igrišču Ana Ivanović.

Američanka se je tokrat pomerila s 24-letno srbsko igralko Vesno Dolonc. Vesna, ki je 104. igralka na lestvici WTA, ni imela prav možnosti proti 32-letni Williamsovi, ki je slavila v dveh nizih s 6:1 in 6:2. Serena je lani prišla do četrtfinala, kar je bilo zagotovo pod njenimi pričakovanji.

"Vesela sem, da sem dobila dvoboj in se tako uvrstila v naslednji krog," je takoj po dvoboju povedala prva igralka sveta, ki je za zmago potrebovala vsega 1 uro in 3 minute.

V Melbournu se je sonce skrivalo za oblake, kljub temu pa vročina in zelo visoka vlažnost nista prizanašali igralkam. "Dolgo časa že treniram na Floridi, kjer so tudi visoke temperature. V Melbourne prihajam že zadnjih nekaj let in vem, da se moram pripraviti na takšne pogoje in jih nekako prebroditi. Zagotovo pa je bilo danes zelo vroče," je povedala Serena, ki ve, da je do končne zmage še zelo dolga pot.

"Veliko dvobojev je še pred mano, preden lahko osvojim lovoriko. Zelo dolga pot je še do tja. Igrati moram dvoboj za dvobojem."

Druga srbska predstavnica Ana Ivanović, ki je v prvem krogu brez težav odpravila nizozemsko igralko, večjih težav ni imela tudi v 2. krogu z Nemko Anniko Beck. Srbska lepotica je tekmico premagala po dveh nizih. Za zmago pa je potrebovala manj kot uro. Na koncu je bil izid 6:1, 6:2.

Lanska finalistka Na Li je lopar prekrižala s Švicarko Belindo Bencic, s katero ni imela večjih težav, saj jo je premagala v dveh nizih. Kitajka je prv niz dobila brez dobljene igre, drugi niz pa se je končal po podaljšani igri.

Katarina Srebotnik napredovala v 2. krog

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu v ženskih dvojicah napredovala v drugi krog. Skupaj s Čehinjo Kveto Peschke sta četrti nosilki turnirja, v prvem krogu pa sta bili boljši od nepostavljenih Romunk Alexandre Cadantu in Simone Halep z 2:6, 6:3 in 6:2.

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je na uvodnem turnirju za veliki slam v sezoni, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, nastope v dvojicah končala že v prvem krogu. V paru s Hrvatico Darijo Jurak sta po slabi uri in pol igre s 3:6 in 6:7 (2) klonili proti domačinkama Monique Adamczak in Olivii Rogowski.

Ne spreglejte