Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
10. 2. 2015,
14.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ana Ivanović OP Avstralije

Torek, 10. 2. 2015, 14.54

8 let

Ana Ivanović: Moram poskusiti nekaj drugega

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zagotovo je bil za teniški svet šok, ko se je Ana Ivanović na OP Avstralije poslovila v prvem krogu. Srbska teniška igralka komaj čaka, da se vrne na igrišče in pokaže, česa je dejansko sposobna.

Ana Ivanović je v preteklosti že doživljala podobne poraze, vendar se je v Melbournu letos od nje pričakovalo veliko več. Na OP Avstralije je bila zanjo usodna kvalifikantka Lucie Hradceka, res pa je, da je imela Ana nekaj smole, saj se je teden dni pred turnirjem poškodovala. Verjetno je na njeno formo vplival tudi nastop na revijalnem turnirju International Premier Tennis League (IPTL).

"Pozneje se stvari niso odvijale tako, kot sem si želela"

"Morda res. To sezono sem imela deset tednov prosto, zato sem imela veliko časa za počitek, prav tako pa sem lahko igrala na ekshibicijskih turnirjih. Pri seznamu turnirjev lahko vedno narediš napako. Turnir IPTL je bil zelo intenziven, ker je bilo veliko potovanja. Lahko rečem, da je bila čudovita izkušnja."

Srbska lepotica je bila po uvodnem turnirju za grand slam razumljivo razočarana, saj se je lani prebila do četrtfinala. Zaveda se, da mora nekaj spremeniti, če želi na turnirjih velike četverice doseči vidnejši uspeh. "Turnir v Melbournu je res velik dogodek. Pred turnirjem sem bila v dobri formi in pričakovanja so bila zaradi tega še višja kot sicer. Pozneje se stvari niso odvijale tako, kot sem si želela. Teden dni pred turnirjem sem si poškodovala prst na nogi, tako da nisem mogla dobro trenirati," je razkrila Ana, ki s tem ne želi iskati izgovorov za poraz v prvem krogu.

Ne oziram se nazaj, ampak gledam naprej

"Bila sem pod stresom in nisem odigrala po svojih najboljših močeh. Prav tako je moja nasprotnica igrala zelo dobro in zaslužila si je napredovanje v naslednji krog. V zadnjem času na turnirjih za grand slam ne dosegam najboljših rezultatov, tako da moram popraviti svoj pristop. Poskusiti moram nekaj drugega. Morda bi morala na največjih turnirjih igrati bolj sproščeno," je dodala 27-letna igralka, ki ima na turnirjih za grand slam zmago iz leta 2008 na OP Francije.

Po hitrem izpadu je imela Ana več časa, da se pripravi na naslednji turnir. Prihodnji teden bo zaigrala na turnirju v Dubaju. "Komaj čakam, da se vrnem na igrišča. Sezona se je šele začela, tako da me čaka še veliko dvobojev. Ne oziram se nazaj, ampak gledam naprej. Vedno sem uživala v Dubaju. Tam sem že večkrat trenirala v pripravljalnem obdobju in bilo bi lepo, če bi mi uspelo zmagati," je še sklenila šesta igralka sveta.

Ne spreglejte